Skantrae update levertijden en beschikbaarheid

Graag houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen van de beschikbaarheid van materialen en middelen in combinatie met de extreem toegenomen vraag naar onze producten. Wij hebben diverse maatregelen getroffen en projecten opgestart om onze capaciteit en beschikbaarheid op de lange termijn weer te kunnen waarborgen.

Nieuwbouw 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van ons magazijn. In de nieuwe hal van ca. 7.500 m2 en 14 meter hoog worden straks ca. 11.000 locaties gerealiseerd om onze voorraden op te slaan. Eind oktober 2021 is de oplevering gepland en kunnen we starten met de inrichting en de interne verhuizing van onze voorraden en het bewerkingscentrum. Dit alles om uiteindelijk ook onze interne processen weer afgestemd te hebben op de actuele en toekomstige vraag. Op hetzelfde moment zullen wij ook ons machinepark uitbreiden en moderniseren.

Werving nieuwe collega's

Door de grote vraag naar onze producten is er niet alleen behoefte aan ruimte en middelen, maar ook aan nieuwe collega’s. Inmiddels hebben we al een aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen en blijven we uiteraard actief in deze zoektocht.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die bij ons zou passen? Bekijk alle openstaande vacatures bij Skantrae

Levertijden

Bovenstaande trajecten en projecten brengen veel positiviteit, al heeft het tijd nodig voordat we de effecten in de markt terugzien. Dit is dan ook de reden dat we de afgelopen periode helaas nog vaak met een uitgestelde levering of lange levertijden van maatwerkartikelen te maken hadden. Ook de komende tijd zullen we er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken en tijdig updates te geven:

  • Aangezien de uiteindelijke levering afhankelijk is van meer factoren dan alleen de beschikbaarheid van een product, adviseren we om een speling aan te houden van circa 1 tot 2 weken als het gaat om de levering van voorraadartikelen.
  • De aanvoer van maatwerkartikelen blijft een grote uitdaging, denk hierbij aan de SlimSeries Ultra binnendeuren en NEXT voordeuren. De herbevestigingen en lange levertijden worden veelal nog veroorzaakt door de problematiek in het Verre Oosten als het gaat om beschikbaarheid van containers en materialen, alsmede de impact van COVID. Op de productielocaties zijn vele initiatieven opgestart om de performance te verbeteren, echter door de extreem lange doorlooptijd van een order zal het nog een tijd duren voordat de positieve effecten zichtbaar zijn.
  • Voor dealers: blijf MijnSkantrae (portal) raadplegen voor actuele informatie. De portal geeft een live weergave van de situatie als het gaat om voorraden en prijzen. Tevens blijven we je middels de Berichteninbox informeren over de meest recente ontwikkelingen.