Stappenplan: wat heeft u nodig rondom uw buitendeur?

Met het kopen van een nieuwe buitendeur bent u er nog niet. Stijlvolle en functionele accessoires maken uw buitendeur pas echt compleet. Daarvoor kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden. Denk aan deurbeslag, een briefplaat & tochtborstel en een tochtvaldorpel. Met behulp van het onderstaande stappenplan weet u zeker dat u niets vergeet.

→ Meerpuntssluitingen & Veiligheidsscharnieren

→ Deurbeslag

→ Briefplaten & Tochtborstels

→ Tochtvaldorpels

→ Hang- en sluitwerkpakketten


1. Meerpuntssluitingen & Veiligheidsscharnieren

De veiligheid van buitendeurbeslag en hang- en sluitwerk is zeer belangrijk. Wellicht wel het belangrijkste argument bij uw keuze voor veiligheidsbeslag. U wilt het inbrekers natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken om uw ‘thuis’ binnen te dringen. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) voert testen uit op de inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk. Wanneer een product aan de norm voldoet krijgt het een classificatie in sterren en een SKG certificaat. Vervolgens worden deze producten opgenomen in de productenlijst van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De meerpuntssluitingen en AXA veiligheidsscharnieren met dievenpen van Skantrae zijn eclassificeerd met drie sterren, de hoogste classificatie voor inbraakwerendheid.

De meerpuntssluiting van Skantrae is een driepuntssluiting. Dit betekent dat het slot - met een draai aan de sleutel (sleutelbediend) of kruk (krukbediend) - met drie haakschoten in het kozijn valt. En zo is uw deur op drie plekken beveiligd. Een sleutelbediende meerpuntssluiting wordt veelal toegepast bij een voordeur en de krukbediende meerpuntssluiting bij een achterdeur. Wij leveren ook meerpuntssluitingen die geschikt zijn voor deuren met een hoogte vanaf 231,5 centimeter.

Het gebruik van veilige scharnieren is minstens zo belangrijk als een goed slot. Skantrae heeft hiervoor AXA veiligheidsscharnieren met een dievenpen beschikbaar. Hiermee voorkomt u dat uw deur aan de scharnierzijde kan worden opengewrikt.

DE KLUS

Veiligheidsscharnieren moeten worden ingekroosd in uw deur en kozijn. Deze krozingen moeten daarna worden gegrond en afgewerkt. Indien u een nieuwe deur bij Skantrae koopt, kunnen wij uw deur voorzien van deze krozingen. Uiteraard zetten wij deze dan ook opnieuw voor u in de grondverf.Om de meerpuntssluiting te kunnen installeren, moet u een frezing maken in uw voordeur. Deze frezing dient opnieuw te worden gegrond, zodat de kwaliteit van uw deur ook na verloop van tijd mooi blijft. De tekeningen voor de frezing zijn bij ons beschikbaar. Als u een nieuwe deur met een meerpuntssluiting bij ons koopt, knnen wij de frezing en het opnieuw gronden voor u uit handen nemen. Dit bespaart u veel werk en tijd!


2. Deurbeslag

Het assortiment buitendeurbeslag van Skantrae is zeer gevarieerd. U kunt verschillende combinaties maken en kiezen uit diverse materialen en finishes. Om uw beslissing eenvoudiger te maken onderscheiden wij drie combinaties: veiligheidsbeslag op schild (kruk-kruk), veiligheidsbeslag op schild (knop-kruk) en veiligheidscilinder met losse buitendeurknop en losse binnendeurkruk.


1 & 2: Veiligheidsbeslag op schild

Veiligheidsbeslag op schild is een combinatie van een schild aan de buitenzijde van uw deur met daarop een knop of een kruk en een schild aan de binnenzijde van de deur met daarop een kruk. Voor voordeuren wordt veelal aan de buitenzijde een vaste, niet draaibare knop gekozen, op achterdeuren wordt op het buitenschild meestal een deurkruk toegepast.


Kerntrekbeveiliging op veiligheidsbeslag op schild

Een veelgebruikte methode van inbrekers is de ‘kerntrekmethode’. Hierbij maakt een inbreker een deur open door de cilinder uit het slot te trekken. Door te kiezen voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorkomt u deze veelvoorkomende methode van inbreken. Een metalen bescherming zorgt ervoor dat de cilinder niet uit het slot getrokken kan worden. Het aluminium veiligheidsbeslag op schild van Skantrae is voorzien van deze kerntrekbeveiliging.


Vervangen van uw bestaande veiligheidsschilden

Als u uw bestaande veiligheidsschild wilt vervangen, let dan op de pc maat. Dit is de afmeting tussen het hart van het krukgat en het hart van de cilinder. Skantrae heeft veiligheidsschilden met een pc maat van 72 millimeter. Andere veel voorkomende pc maten zijn 55 en 92 millimeter.


3: Veiligheidscilinder met losse buitendeurknop en losse binnendeurkruk

Dit is een combinatie van een veiligheidscilinder met een losse, vaste knop aan de buitenzijde van uw voordeur met aan de binnenzijde een draaibare kruk of knop. Een veiligheidscilinder met een losse knop wordt alleen toegepast bij een voordeur.

Wilt u aan de binnenzijde van de deur een kruk?

Kijkt u dan eens bij ons uitgebreide aanbod aan binnendeurkrukken en kies de kruk die past bij uw interieurstijl. Een knop aan de binnenzijde van de voordeur is van toepassing wanneer uw voordeur een groot naar binnendraaiend raam met rooster heeft. Denk aan de modellen SKE752 en SKE736. Op deze deuren past namelijk aan de binnenzijde geen deurkruk.


Kerntrekbeveiliging op veiligheidscilinder

Ook voor een veiligheidscilinder geldt dat kerntrekbeveiliging van belang is. Hierboven leest u over de veelvoorkomende ‘kerntrekmethode’ van inbrekers. Aluminium en RVS veiligheidscilinders zijn voorzien van een dergelijke kerntrekbeveiliging.


DE KLUS

Veiligheidsbeslag wordt gemonteerd met behulp van patentbouten. Dit maakt de constructie een stuk veiliger. Hiervoor moeten diverse patentgaten worden voorgeboord. Verder is er ook een frezing in uw deur noodzakelijk voor het cilindergat en het krukgat. Om uw deur na verloop van tijd mooi te houden, dienen al deze boringen en frezingen opnieuw gegrond en afgewerkt te worden. Als u een nieuwe buitendeur met deurbeslag bij Skantrae aanschaft, kunnen wij deze boringen en frezingen plus het opnieuw gronden voor u verzorgen. Dit scheelt u een hoop kostbare tijd!


3. Briefplaten en tochtborstels

Maak uw voordeur compleet met een briefplaat en tochtborstel. Een tochtborstel aan de binnenzijde van uw voordeur voorkomt tocht en vormt een isolatie tegen geluid van buitenaf. Wij bieden zowel een vierkant als een ovaalvormig model in diverse finishes. Zo past deze altijd bij de keuze van uw deurbeslag. Als u een Skantrae voordeur koopt, let dan wel op het model van de deur: voor enkele buitendeuren zijn een briefplaat en tochtborstel niet geschikt.


Weather control system


De geveerde aluminium briefplaten van Skantrae zijn voorzien van het ‘Weather Control System’. Dit systeem zorgt ervoor dat de briefplaten zowel water- als windwerend zijn; voor een extra prettig comfort. Daarnaast is het binnenwerk bovendien geluiddempend en brandvertragend.


DE KLUS

Voor het monteren van een briefplaat en tochtborstel moet u een vierkante frezing maken in uw buitendeur: de briefsleuf. Daarnaast worden alle Skantrae briefplatengemonteerd met patentbouten, hiervoor zijn twee patentgatboringen vereist. Om uw voordeur mooi te houden moeten deze frezingen en boringen opnieuw worden gegrond en afgewerkt. Wanneer u een nieuwe Skantrae deur heeft aangeschaft met een briefplaat kunnen wij de frezing, de boringen en het opnieuw gronden voor u uitvoeren. Zo is de klus in enkele minuten geklaard!


4. Tochtvaldorpels

Een tochtvaldorpel voorkomt dat tocht onder de buitendeur doorkomt en de warmte naar buiten ontsnapt. Een tochvaldorpel sluit automatisch alle kieren af zodra u de deur sluit. Bij het openmaken van de buitendeur trekt de valdorpel zich terug in de buitendeur, zodat hij niet over de vloer heen schuift.

DE KLUS

Een tochtvaldorpel is bij Skantrae te krijgen in vijf verschillende lengtematen die gelijk zijn aan de meest voorkomende breedtematen van Skantrae buitendeuren. Mocht uw deur echter afwijken, dan kunt u de tochtvaldorpel eenvoudig zelf inkorten.

Om een tochtvaldorpel te monteren moet er een sleuf worden gefreesd in de onderkant van uw deur. De afmetingen voor deze sleuf kunt u bij ons opvragen. Indien u een nieuwe buitendeur met een tochtvaldorpel bij Skantrae aanschaft, dan kunnen wij deze frezing en het opnieuw gronden voor u uitvoeren.


5. Hang- en sluitwerkpakketten

Zoals u leest, komt er best veel kijken bij het uitzoeken van de juiste hardware voor uw buitendeur. Ook bij de montage komen een reeks bewerkingen en voorbereidingen aan bod. Als u een nieuwe buitendeur bij Skantrae aanschaft, kunnen wij dit echter een stuk makkelijker voor u maken met onze hang- en sluitwerkpakketten. Een hang- en sluitwerkpakket bestaat uit:

  • een meerpuntssluiting naar keuze
  • vier veiligheidsscharnieren
  • een beslagset naar keuze

Deurbeslag


Bovendien worden bij de aanschaf van hang- en sluitwerkpakketten alle frezingen en boringen (exclusief scharnierinkrozingen) uitgevoerd en opnieuw gegrond. Dit scheelt u niet alleen veel tijd, ook aanzienlijke kosten!Bekijk onze brochures

Meer weten? Vraag onze brochures en prijslijsten aan of bekijk en download ze online!

Laat zien

Service, hulp en advies

Skantrae neemt uw deurenklus graag uit handen met diverse services. Of bekijk onze instructievideo's en handleidingen.

Meer informatie