Glas plaatsen

U kunt het glas voor uw binnendeur laten plaatsen door Skantrae!

Glas plaatsen in een binnendeur is secuur werk. Het moet zorgvuldig gebeuren om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen. U kunt ervoor kiezen het glas te laten plaatsen door Skantrae. We hanteren hiervoor zeer gunstige tarieven. Check hiervoor onze prijslijst.

Skantrae plaatst glas in alle binnendeurseries (exclusief SkanBoard deuren).

Gefigureerd glas; aan welke zijde?

De gefigureerde kant van het glas (facet- en satinato glas bijvoorbeeld) wordt aan de zogenaamde "vaste-latten" kant gemonteerd. Betekent aan de kant waar de glaslatten NIET verwijderbaar zijn.

Dubbele deuren

Ook bij glas plaatsen in dubbele deuren wordt de gefigureerde kant van het glas aan de "vaste" latten zijde gemonteerd (vaste lattenzijde = kant waar de glaslat vast zit en dus onderdeel uitmaakt van de glasroede).

SKS 1246

Omdat de SKS 1246 een asymmetrische glasverdeling kent, worden deze deuren bij een dubbele deursetting (schuif- danwel draaideuren) contra geplaatst. Daardoor zitten de losse glaslatten bij de ene deur aan de voorkant en bij de andere deur aan de achterzijde. Bij het plaatsen van het glas wordt door Skantrae de gefigureerde kant navenant geplaatst; betekent dus dat de gefigureerde zijden aan dezelfde zijde zitten; bij 1 deur aan de kant van de losse glaslatten en bij de andere deur aan de kant van de vaste glaslatten.De losse glaslat ligt bij facetglas daardoor dieper in de sponning dan de vaste glaslat.

Geeft u bij uw bestelling voor een SKS 1246 aan of deze deuren bedoeld zijn voor een dubbele deursetting.

Glas plaatsen binnendeur

 1. De deur wordt horizontaal geplaatst op een paar houten bokken (hierbij wordt er beschermend materiaal (een deken o.i.d.) op de bokken gelegd, om beschadiging van de deur te voorkomen). Met een scherpe beitel wordt rustig de glaslat losgemaakt.

  glas plaatsen deuren

 2. De kleine naaldjes die de glaslatten op hun plaats houden, worden daarna met een tang verwijderd.

  glas plaatsen deuren

 3. Het glas wordt vervolgens in de sponning gelegd met de facetgeslepen dan wel gefigureerde zijde (satinato bijvoorbeeld) aan de onderzijde, dus aan de kant van de VASTE glaslatten. Vervolgens wordt een ril beglazingskit aan de rand van het glas.

  glas plaatsen deuren

 4. Hiervoor wordt KOMO gecertificeerde kit gebruikt.

  glas plaatsen deuren


Bekijk onze brochures

Meer weten? Vraag onze brochures en prijslijsten aan of bekijk en download ze online!

Laat zien

Service, hulp en advies

Skantrae neemt uw deurenklus graag uit handen met diverse services. Of bekijk onze instructievideo's en handleidingen.

Meer informatie