Hoe houd je deuren zo lang mogelijk mooi?

Bij Skantrae vind je deuren in diverse soorten en maten. Ze zijn de ideale basis voor je interieur. Of je nu van klassiek of modern houdt, in ons assortiment vind je altijd wel een geschikt model. Heb je onlangs een Skantrae deur in huis geplaatst? Dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Ben je benieuwd hoe je dit het beste doet? Hieronder vind je een aantal tips om je deuren mooi te houden.

Deuren mooi houden

Op het moment dat je nieuwe deuren hebt gekocht zien ze er prachtig uit. Dit wil je het liefst zo lang mogelijk zo houden. Natuurlijk slijt een deur, maar gelukkig heb je hier zelf wel invloed op. Wanneer je op de juiste manier met je deur omgaat, heb je minder beschadigingen en slijtage. Zo blijven je deuren jarenlang mooi. Wat kun je doen om je deuren zo lang mogelijk mooi te houden?

Een goede grondlak

Om de deur zo lang mogelijk mooi te houden is het aan te raden om de deur netjes af te werken met een grondlak. Ook als je voor een binnendeur kiest die wit is voorbehandeld. Voor een optimaal resultaat breng je nog één extra grondlaag aan op de bewerkte kanten van de deur (de verbindingsnaden, panelen, stijlen en dorpels). Hiermee zorg je voor een langere levensduur. Vooral bij deuren die in een vochtige omgeving worden afgehangen is dit essentieel.

De juiste omstandigheden

Wanneer je aan de slag gaat met de afwerking van je deur, zijn de juiste omstandigheden belangrijk. Ga je schilderen? Zorg er dan voor dat je luchtvochtigheid niet hoger is dan 85 procent. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in pas gestucte ruimtes, zoals nieuwbouwwoningen. Schilder je deuren daarnaast nooit bij temperaturen onder de 7 graden of in de volle zon. Door hier rekening mee te houden is de kans op een mooi eindresultaat – en een deur die lang mooi blijft – een stuk groter.

Een gelijkmatige temperatuur in huis

Om te voorkomen dat deuren kromtrekken is het belangrijk dat de temperatuur in verschillende ruimtes goed is afgesteld. Wees daarom voorzichtig met deuren die tussen twee ruimtes hangen, waarvan de temperatuur heel verschillend is. Denk hierbij aan de deuren tussen de berging, de garage en de keuken. Dit zijn ruimtes waar het meestal een stuk kouder is dan in de rest van het huis. Om kromtrekken te voorkomen is het verstandig om de temperatuur in de verschillende ruimtes zo gelijkmatig mogelijk af te stemmen.

Meer tips?

Wil je meer tips over hoe je de deuren zo lang mogelijk mooi houdt? Bekijk onze technische informatie documenten waar je onder meer behandelingsinstructies, montagehandleidingen en garantievoorwaarden vindt.