Skantrae bewerkingscentrum uitgebreid met tweede Homag CNC freesmachineIn het bewerkingscentrum van Skantrae worden klantspecifieke bewerkingen gedaan aan onze binnendeuren en buitendeuren. Denk daarbij aan allerlei frezingen en boringen zoals voor brievenbussen, driepuntssluitingen, sloten en deurkrukken.

Bewerkingen voor binnendeuren en buitendeuren

Glaszetten, voorbereidingen voor de spuiter en verpakken wordt ook op deze afdeling gedaan. De klant wil steeds meer ontzorgd worden en daar haken wij op in door diverse services en volledige pakketten aan te bieden. Hierdoor stijgt het aantal bewerkingen enorm snel. 

Tot voor kort hadden we twee verschillende CNC-machines die elk hun eigen werkwijze, capaciteit en mogelijkheden hadden. Dat klinkt handig, maar dat is het in praktijk niet. Eén van de machines was inmiddels aan vervanging toe!

Gezien de vele voordelen van een identieke machine is er gelijk gekozen voor een tweede Homag CNC:

  • Één softwareprogramma schrijven voor de twee machines
  • Volledige back-up van alle bewerkingen
  • Verhoogde flexibiliteit
  • Vergroten capaciteit
  • Onderhoud identiek

CNC freesmachine draait 100%

Half april is de CNC machine geleverd en is deze opgebouwd in het bewerkingscentrum naast de huidige Homag CNC, wat logistiek enorm efficiënt is. Dit was een behoorlijke klus, maar één week later was hij al operationeel. Momenteel draait hij voor 100% mee. Er zijn inmiddels twee medewerkers in opleiding bij de leverancier, zodat straks vijf collega’s deze CNC’s kunnen bedienen.

Wij zijn klaar voor de groei van productontwikkeling intern en de marktontwikkeling extern en kunnen de vraag nu volledig faciliteren.