Uitbreiding magazijn Skantrae ZevenaarSkantrae blijft groeien en verder ontwikkelen om de producten zo efficiënt mogelijk te kunnen uitleveren. Eén van de ontwikkelingen is de uitbreiding van het magazijn. Naar verwachting zal het nieuwe magazijn in januari 2022 operationeel zijn. Aan de achterkant van het pand ligt nog een stuk terrein waar de plannen voor het nieuwe magazijn worden verwezenlijkt. De bouw is in maart 2021 van start gegaan en zal ongeveer een half jaar duren. Daarna kan het magazijn ingericht worden.

Het nieuwe magazijn zal een oppervlakte krijgen van 7.452 m², wat ruimte biedt voor circa 9.000 extra opslaglocaties, 9 laaddocks en 2 overheaddeuren. Daarnaast zal het nieuwe magazijn 14 meter hoog zijn; drie meter hoger dan het bestaande magazijn. Deze extra ruimte in de hoogte biedt mogelijkheid voor een mezzanine: een tussenvloer direct achter de docks. Op deze mezzanine kunnen goederen worden opgeslagen en eventueel lichtere stellingen worden geplaatst. Dit biedt extra opslagruimte bovenop de 9.000 eerdergenoemde locaties.

De 9 laaddocks in het nieuwe deel zullen worden gebruikt voor het ontvangen van de vrachtwagens met inkomende goederen. De huidige laaddocks worden ingezet voor de uitgaande goederen. Op dit plein ontstaat dan meer ruimte om ritten voor te bereiden en klaar te zetten. Dit bevordert efficiëntie en bespaart tegelijk kosten.

De extra ruimte biedt ook mogelijkheid om het bewerkingscentrum te verplaatsen naar een meer centrale plek ten opzichte van het magazijn. Het bewerkingscentrum is dan beter bereikbaar en het biedt mogelijkheden om de inrichting aan te passen aan de wensen van nu en de eisen voor de toekomst.