Wat is de functie van een meerpuntssluiting bij een buitendeur?

Een meerpuntssluiting wordt voornamelijk gebruikt bij voordeuren en achterdeuren. Zoals de naam al doet vermoeden is het een sluitingsmechanisme die de deur op meerdere punten beveiligd. Anders dan een traditioneel slot of insteekgrendel hoef je bij een meerpuntssluiting maar één handeling te verrichten waarmee je alle punten tegelijkertijd beveiligd. Een meerpuntssluiting biedt extra beveiliging, omdat de deur op meerdere punten in het kozijn wordt geborgd, zonder in te leveren op gebruiksgemak, omdat je maar een enkele handeling hoeft te verrichten.

Meerpuntssluiting bij een buitendeur: dezelfde handeling, meer veiligheid

Omdat een meerpuntssluiting qua gebruik hetzelfde werkt als een enkel slot, is het voor jou geen extra handeling om rekening mee te houden. Met een meerpuntssluiting sluiten alle drie de punten met één draai van de sleutel. Een ander voordeel van de meerpuntssluiting bij buitendeuren is dat je alle drie de punten van zowel binnenuit als buitenaf kan openen en borgen. Dat is met bijvoorbeeld een insteekgrendel niet mogelijk.

Meerpuntssluiting Skantrae deuren

Kies jij voor een buitendeur van Skantrae? Bestel daar dan ook een meerpuntssluiting bij. We verzorgen dan meteen de juiste frezing voor je, zodat je zeker weet dat jouw buitendeur goed beveiligd is en het netjes afgewerkt is. Skantrae levert zowel sleutelbediende als krukbediende meerpuntssluitingen. Deze zijn verkrijgbaar in alle deurmaten. Voor deuren met zwart deurbeslag leveren we ook een zwarte meerpuntssluiting. Alle meerpuntssluitingen uit het assortiment van Skantrae hebben het SKG*** keurmerk. SKG is een afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting onderzoekt en keurt de sterkte en inbraakwerendheid van sloten en overig hang- en sluitwerk. Als een bepaald slot is goedgekeurd, ontvangt het het SKG keurmerk plus één of meer sterren.