Skantrae OptiMax

OptiMax is de verzamelnaam voor FSC gecertificeerde hardhoutsoorten met sterkteklasse 1-2, die uitermate geschikt zijn voor de productie van buitendeuren. Skantrae introduceert met OptiMax de combinatie van optimale kwaliteit en maximale duurzaamheid. Duurzaamheid in levensduur én in milieuvriendelijkheid.

De houtsoorten zijn uitstekend geschikt voor het grillige Hollandse klimaat. Alle buitendeuren zijn voorzien van een royale laag grondverf van 120 mμ. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van uw deur en kunnen we maar liefst zeven jaar garantie geven.

Belangrijke kenmerken die bepalen of hout geschikt is voor de productie van deuren zijn: soortelijk gewicht, duurzaamheidsklasse en krimpklasse. De FSC houtsoorten die voor OptiMax worden gebruikt, scoren hierin zeer goed.

Voor OptiMax wordt gebruik gemaakt van drie duurzame houtsoorten: Sapupira, Guariuba en Tatajuba. Omdat hout een natuurproduct is, kan het voorkomen dat een bepaalde houtsoort tijdelijk niet beschikbaar is. Daarom gebruikt Skantrae voor OptiMax deze drie verschillende houtsoorten waardoor de beschikbaarheid én de kwaliteit van onze deuren altijd gegarandeerd is.

Kenmerken OptiMax houtsoorten:

  • FSC® gecertificeerde houtsoorten
  • Houtsoorten afkomstig uit Zuid-Amerika
  • Uitermate geschikt voor de productie van deuren
  • Zware houtsoorten met een soortelijk gewicht van 700 - 900 kg/m3
  • Zeer duurzaam (klasse 1 - 2)
  • Uitstekend bestand tegen het grillige Hollandse klimaat

Goedgekeurd hout
Het hout dat wordt gebruikt voor OptiMax wordt volgens de strenge FSC normen beheerd en gekapt. De houtsoorten staan op de SKH lijst van “Goedgekeurde houtsoorten voor de toepassing in houten gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren)” en zijn KOMO gecertificeerd. OptiMax: optimale kwaliteit, maximale duurzaamheid.

Bekijk onze brochures

Meer weten? Vraag onze brochures en prijslijsten aan of bekijk en download ze online!

Laat zien

Service, hulp en advies

Skantrae neemt uw deurenklus graag uit handen met diverse services. Of bekijk onze instructievideo's en handleidingen.

Meer informatie