Glasopties buitendeuren

Glas is een belangrijk onderdeel bij de keuze voor een buitendeur. De inval van daglicht door het glas in jouw deur maakt jouw hal gegarandeerd aantrekkelijker en ruimtelijker, maar kan ook jouw gevoel van geborgenheid vergroten. Wij bieden verschillende soorten waaronder blank glas, matglas en glas-in-lood, om aan al jouw wensen tegemoet te komen. Maak hier onder kennis met onze glasopties.

Isolatieglas 

Skantrae kiest voor kwaliteit, comfort en voor veiligheid. Daarom bestaat ons glasassortiment volledig uit isolatieglas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen. Deze spouw is gevuld met droge lucht en heeft een isolerende werking. Door het gebruik van isolatieglas daalt het energieverbruik en stijgt het wooncomfort. Ook heeft dubbelglas een geluidsisolerende werking. In geval van glas-in-lood is dit glas ingebouwd in het isolatieglas. Driedubbel glas dus!

ISO Blank glas

Blank glas (nr. 1) is het glas zoals je het waarschijnlijk voor je ziet: transparant, waar je goed doorheen kan kijken. Dit is het meest reguliere type glas dat op de markt te verkrijgen is. 

ISO Facet blank glas

Facetglas is verkrijgbaar in een blankl (nr. 2) uitvoering. Facet blank glas is een type glas dat aan de randen schuin wordt geslepen, waardoor je een klassiek effect krijgt. 

1: ISO blank 

2: ISO Facet blank

ISO Satinato/Mat, ISO Satinato blanke bies 

Satinato/mat glas (nr. 3) en satinato blank bies (nr. 4) is ook een gematteerd glas, dat zorgt voor een goed licht terwijl privacy wordt geboden. Bij satinato glas is één kant volledig gematteerd en deze kant van het glas geeft dus ook een matte uitstraling.  

3: ISO Satinato/Mat 

4: ISO Satinato-blank bies 

ISO-carving glas

Carving glas (nr. 5) is een glassoort waar structuur in zit. In gesneden glas zit aan één zijde een strctuur van kleine bolletjes. Dit glas zorgt ervoor dat je er niet scherp door kunt kijken, privacy geeft. 

ISO glas-in-lood

Ons glas-in-lood (nr. 7 t/m 15 en 17 t/m 19) bestaat uit een zinklegering die we met een zwarte patina afwerken. Deze legering is veel sterker en stabieler dan lood en dus veiliger. Om kleurverandering van de patina te voorkomen, adviseren wij om geen kit te gebruiken en om de deur en het glas te reinigen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep.

5: ISO-carving 

7: ISO glas-in-lood A

8: ISO glas-in-lood F

9: ISO glas-in-lood H

10: ISO glas-in-lood M/Q

11: ISO glas-in-lood D/P/R

12: ISO glas-in-lood X

13: ISO glas-in-lood S

14: ISO glas-in-lood T

15: ISO glas-in-lood V

Enkel draadglas 

Draadglas (nr.16) is een soort glas met industriële metalen draden in een vierkant rasterpartroon.

16: Enkel draadglas 

17: ISO glas-in-lood Y

18: ISO glas-in-lood Z

19: ISO glas-in-lood E