Buitendeuren

Skantrae biedt prachtige kwalitatieve buitendeuren. Kies de deur die past bij jouw persoonlijke smaak en het karakter van je huis. Onze NEXT deuren zorgen naast een mooie look ook voor het optimale wooncomfort, door een goede isolatie door middel van hoogwaardig materiaal.

Alle buitendeuren series van Skantrae

Klik hieronder op een van de series om de bijhorende deurmodellen te bekijken. Of bekijk direct alle deurmodellen. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan eerste onze sfeerfoto's en video's: Entrance, Elegance, SlimSeries Outdoor, Garden, Nova

Buitendeuren

Skantrae heeft prachtige buitendeuren van hoge kwaliteit. Kies de buitendeur die past bij jouw persoonlijke smaak en het karakter van je huis. Ben je daarnaast op zoek naar duurzaam wooncomfort? Kijk dan bij de NEXT deuren; de nieuwe generatie buitendeuren.

Kies een deurenserie

Klik hieronder op een van de series om de bijhorende deurmodellen te bekijken. Of bekijk direct alle deurmodellen. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan eerste onze sfeerfoto's en video's van de buitendeuren: Entrance, Elegance, Nova, SlimSeries Outdoor en Garden. 

Nieuwe buitendeur

Een nieuwe buitendeur uitzoeken, waar begin je? Skantrae heeft voor buitendeuren verschillende series en modellen: klassiek, modern, landelijk en industrieel. Maak de deur helemaal af met buitendeurbeslag en accessoires zoals weldorpels, briefplaten en huiscijfers. De deur die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en het karakter van jouw huis kun je hiermee in dezelfde stijl tot in de puntjes (laten) afwerken. Maar Skantrae biedt nog veel meer om jouw deur compleet te maken, denk aan tochtvaldorpels en meerpuntssluitingen.

Buitendeur en veiligheid

Een buitendeur is er ook om je veiligheid te garanderen en je te beschermen tegen ongewenst bezoek. De tuindeuren, balkondeuren en terrasdeuren van Skantrae zijn dan ook gecertificeerd voor inbraakwerendheidsklasse 2. Skantrae heeft daarnaast een ruim assortiment moderne PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) en SKG (Stichting Keurmerk Gevelelementen) gecertificeerde meerpuntssluitingen die, indien gewenst, bij bestelling al in de buitendeur gemonteerd kunnen worden. Bovendien bestaan onze buitendeuren met glas uit veiligheidsglas dat voldoet aan de NEN 3569 norm. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas, wat de kans op breuk aanzienlijk verkleint.

Soorten buitendeuren

Buitendeur met glas

Er zijn veel mogelijkheden voor glasopties in de buitendeur. Van transparant tot mat glas, en van een grote glasplaat tot glas in lood. De meeste buitendeuren hebben een glasopening, maar variëren van vorm en grootte. Bekijk alle opties van Skantrae om een overwogen beslissing te kunnen maken. 

 
Ons glas assortiment bestaat volledig uit isolatieglas. Hiermee  kun je het verlies van warmte dus aanzienlijk beperken, wat de buitendeuren met glas aanzienlijk duurzamer maakt.  

Landelijke buitendeur

Een landelijke buitendeur geeft ook stadse woningen een knusse, dorpse beleving. Deze deuren werden oorspronkelijk veel gebruikt op boerderijen, nu zijn ze ook verkrijgbaar bij Skantrae in verschillende vormen. Daarnaast hebben we landelijke buitendeuren in ons assortiment waarbij de boven- en onderkant los van elkaar te openen zijn. Deze vind je in de Village serie.

Buitendeuren van hout

Onze buitendeuren zijn vervaardigd uit verschillende houtsoorten. Kenmerken die bepalen of hout geschikt is voor de productie van deuren zijn: soortelijk gewicht, duurzaamheidsklasse en krimpklasse. De buitendeuren van Skantrae zijn meestal gemaakt van massief hout en verkrijgbaar in verschillende constructies: Optimax, NEXT, Merbau en Meranti.

Bekijk alle buitendeuren van hout.

OptiMax

OptiMax is de verzamelnaam voor hardhoutsoorten met sterkteklasse 1-2 die zeer geschikt zijn voor de productie van buitendeuren. Deze houtsoorten hebben een FSC® keurmerk, wat betekent dat er hout wordt gebruikt uit verantwoord beheerde bossen. Met OptiMax zorgen wij voor een combinatie van optimale kwaliteit en maximale duurzaamheid.

Meranti

Meranti buitendeuren zijn gemaakt van de houtsoort Meranti. Deze hardhoutsoort is afkomstig uit Zuidoost-Azië en staat bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en stabiliteit. Door te kiezen voor Meranti met een FSC certificaat draag je bij aan duurzaam bosbeheer en de bescherming van het milieu. 

Merbau

Merbau is een tropische hardhoutsoort die van nature weerbestendig is en daarom zeer geschikt is voor de productie van buitendeuren. Het hout heeft een mooie roodbruine kleur en een gelijkmatige structuur met een rechte of licht gebogen draad. Merbau buitendeuren vind je vaak terug in woningen met een jaren 30 stijl.

Vurenhout

Vurenhout is een zachte houtsoort die veel voorkomt in Europa en Noord-Amerika. Het hout heeft een lichtere kleur en is minder sterk dan tropisch hardhout. Toch wordt vurenhout veel gebruikt voor buitendeuren vanwege de relatief lage kosten en de goede bewerkbaarheid van het hout.  

Duurzaam met NEXT isolerende voordeur

Je huis verduurzamen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een NEXT geïsoleerde buitendeur. Anders vliegt de warmte alsnog zo via de voordeur of achterdeur naar buiten. En dat wil je toch niet? De NEXT buitendeuren hebben een hoge isolatiewaarde, minder krimp- en zwelgedrag en zijn licht in gewicht waardoor ze gemakkelijker te monteren zijn.

Buitendeuren en FSC keurmerk

De keuze voor verantwoord hout en oog voor de leefomstandigheden van lokale bevolkingsgroepen is een vanzelfsprekend onderdeel van ons beleid. Nagenoeg ons volledige assortiment buitendeuren is al gemaakt van gecertificeerde (hard)houtsoorten. Wij gebruiken alleen houtsoorten die voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving waarmee de import van illegaal gekapt hout wordt voorkomen. Bij de ontwikkeling van nieuwe deuren laten we naast kwaliteit en design, ook de beschikbaarheid en mogelijkheden van duurzame houtsoorten zwaar meewegen.

Buitendeuren en KOMO keurmerk 

KOMO is een voor de bouwwereld belangrijk en onafhankelijk kwaliteitskeurmerk, waarbij deuren aan diverse zware duurtesten worden onderworpen. Onze deuren voldoen ruimschoots aan de wettelijke eisen van onder meer het Bouwbesluit. Wij maken onze buitendeuren van massief hout en daarbij gebruiken we alleen KOMO gecertificeerde materialen zoals lijmen, sealers en zwelband tussen de dorpels. Daarnaast zijn alle deuren voorbehandeld met een grijze primer (RAL 7001 of RAL 7004). Hierdoor blijven onze deuren gegarandeerd minimaal 7 jaar in perfecte conditie, functioneren soepel en sluiten goed. Zelfs in het vochtige Nederlandse klimaat!

Buitendeuren op maat

Huizen worden in allerlei soorten en maten gebouwd. Voldoen de afmetingen van het kozijn niet aan de standaard maten? Kies er dan voor om jouw buitendeur op maat te bestellen. Dit kan bij het plaatsen van een bestelling door te kiezen voor ‘maatwerk’ en de gewenste afmetingen in te voeren. Let op dat de levertijden bij buitendeuren op maat kunnen afwijken. 

Buitendeur kopen

Wil je een buitendeur kopen van Skantrae? Bekijk tussen onze verkooppunten waar je terecht kunt om onze deuren te bekijken en te kopen. Onze deuren zijn door heel Nederland te verkrijgen en bekijken, dus er is altijd een plaats in de buurt waar je terecht kunt. 

Skantrae All In service

Met de Skantrae All In service wordt de buitendeur digitaal bij je ingemeten, op maat gemaakt en gespoten in de gewenste kleur. Vervolgens wordt hij thuisbezorgd en afgehangen door een vakman, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Deze service is geldig op alle NEXT buitendeuren van Skantrae (met uitzondering van NEXT eiken).