Taatsdeuren

Skantrae introduceerde als uitbreiding op SlimSeries One, de SlimSeries Ultra deurenserie met een nieuwe toepassing: taatsdeuren. Een taatsdeur, die ook vaak pivotdeur wordt genoemd, is een kozijnloze binnendeur die om een verticale as draait. De taatsdeuren hebben ultra smalle stijlen van slechts 30 mm breed en een horizontale bovendorpel en onderdorpel van 80 mm hoog. Deze taatsdeuren beschikken over een minimalistisch design dat perfect aansluit bij diverse woonstijlen. Wat de taatsdeur uniek maakt is de werking en het gebruik: geheel anders dan de traditionele draaideur of schuifdeur. Op deze pagina lees je alles over deze prachtige taatsdeuren.

Het taatssysteem van de SlimSeries Ultra deur

Het unieke onderdeel van de taatsdeur is het taatssysteem. Taatsdeuren maken gebruik van een taats en een taatskom. De taats is de verticaal geplaatste pen die in de holte, de taatskom, draait. Het voordeel van dit systeem is dat je geen kozijn nodig hebt en alle aandacht naar de deur gaat. De SlimSeries Ultra deuren van Skantrae zijn voorzien van het Argenta® Pivotica® Pro taatssysteem. Hiermee monteer je jouw taatsdeur met behulp van unieke en onzichtbare taatsscharnieren, zonder inbouwdelen in de vloer.

De perfecte deur met glas

De kamerhoge pivoterende deuren zijn een nieuwe toepassing van de Skantrae SlimSeries Ultra serie. De taatsdeuren van Skantrae herken je aan de grote hoeveelheden glas waardoor je veel licht in huis creëert. Je kunt kiezen uit verschillende deurmodellen met blank glas, nevel glas of rookglas. Dankzij de verticale as kan een taatsdeur zowel naar binnen als buiten draaien. De deur wordt zo nauwkeurig geplaatst, dat het net lijkt alsof de taatsdeur in de vloer overloopt.  

Taatsscharnier Argenta® Pivotica® Pro

Het taatsscharnier Argenta® Pivotica® Pro is door zijn compacte afmetingen eenvoudig te monteren in een taatsdeur. Je kunt dit pivotscharnier ook toepassen bij pivoterende kamerhoge deuren. Doordat het pivotsysteem in de deur wordt geplaatst, vormt het zowel voor nieuwbouw als renovatie een perfecte oplossing. Daarnaast is het de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming. Bovendien voldoet de Argenta Pivotica Pro aan de EN 1154 norm voor deursluiters.

Technische specificaties

 • Max. deurgewicht: 100 kg
 • Max. deurhoogte: 3000 mm
 • Min. deurdikte: 40 mm
 • Max. openingshoek: 150°
 • Vasthoudstand: +90° / -90°
 • Geschikt voor kamerhoge deuren
 • Actieve demping met 2 snelheden
 • Regelbaar bodemplaatje:
   
  • Breedteregeling: -3 / +3mm
  • Diepteregeling: -3 / +3mm
  • Alignering: -4 / +4°

Meetinstructies SlimSeries Ultra taatsdeuren

Voor het meten van de juiste maat van een Skantrae SlimSeries Ultra taatsdeur, dient de breedte en de hoogte van de opening te worden opgemeten. In de onderstaande meetinstructie geven we hier uitleg over. Het inmeten en monteren van een taatsdeur met een Argenta Povotica Pro systeem dient te worden uitgevoerd door een vakman.

Hang- en sluitwerkpakketten

De ultra smalle stijlen van deze taatsdeuren vragen om speciale hang- en sluitwerkpakketten. Je kunt jouw hang- en sluitwerkpakket zelf eenvoudig samenstellen. Hiervoor hebben we een handig stappenplan ontwikkeld. Kies je voor een SlimSeries Ultra taatsdeur, dan kun je kiezen uit drie verschillende grepen uitgevoerd in zwart, wit of RVS. Het pakket bestaat uit de greep en het Argenta Pivotica Pro taatsscharnier en uiteraard de frezingen om dit scharnier te kunnen monteren.

 1. Deurgreep Tupelo 160 WIT
  Deurgreep Tupelo 160 WIT
  € 138,50
 2. Deurgreep Tupelo 30 MAT ZWART
  Deurgreep Tupelo 30 MAT ZWART
  € 56,00
 3. Deurgreep Vernal 50 RVS
  Deurgreep Vernal 50 RVS
  € 99,00