Taatsdeuren

Een taatsdeur, die ook vaak pivotdeur wordt genoemd, is een kozijnloze binnendeur die om een verticale as draait. Taatsdeuren beschikken over een minimalistisch design dat perfect aansluit bij diverse woonstijlen.Wat de taatsdeur uniek maakt is de werking en het gebruik, geheel anders dan de traditionele draaideur of schuifdeur. Op deze pagina lees je alles over deze prachtige taatsdeuren.

Wat is een taatsdeur?

Wat de taatsdeur uniek maakt is dat de werking en het gebruik, geheel anders is dan dat van een  traditionele draaideur of schuifdeur. Een taatsdeur wordt namelijk in de grond of het plafond gemonteerd in plaats van in de muren. Doordat de deur via de scharnieren aan de onder en bovenkant draait, kan de deur zowel naar binnen als buiten geopend worden. 

Het taatssysteem van de SlimSeries Ultra deur

De SlimSeries Ultra deuren van Skantrae maken gebruik van een taats en een taatskom. De taats is de verticaal geplaatste pen die in de taatskom draait. Het voordeel hiervan is dat je geen kozijn nodig hebt. Stel gemakkelijk jouw taatsdeur samen met onze gemakkelijke samensteller.

Taatsscharnier 

Het taatsscharnier is door zijn compacte afmetingen eenvoudig te monteren in een taatsdeur. Je kunt dit pivotscharnier ook toepassen bij pivoterende kamerhoge deuren. Doordat het pivotsysteem in de deur wordt geplaatst, vormt het zowel voor nieuwbouw als renovatie een perfecte oplossing. Daarnaast is het de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming. Bovendien voldoet het scharnier aan de EN 1154 norm voor deursluiters.

 

Een taatsdeur van hout of aluminium

De taatsdeur wordt steeds populairder en daarom heeft Skantrae verschillende taatsdeuren in het assortiment. Je kunt kiezen voor onze houten taatsdeuren uit onze SlimSeries Ultra deurenserie. Deze hebben een industriële en moderne look maar zijn dus van hout gemaakt. Deze zijn beschikbaar in wit en zwart. Je kunt ook kiezen voor een aluminium taatsdeur uit onze SlimSeries Alu deurenserie. Het betreft dan wel maatwerk, je stelt deze namelijk zelf samen qua kleur, soort glas en beslag.

Prachtig en praktisch

Taatsdeuren hebben een prachtige moderne en minimalistische uitstraling die goed past bij een modern of luxe interieur. Dit is mede te danken aan het ontbreken van zichtbare scharnieren aan de buitenkant, hierdoor heeft de deur een strak uiterlijk.

Naast de deur natuurlijk prachtig is is die ook nog eens super praktisch. Doordat de taatsdeuren geen uitstekende scharnieren hebben en vanaf binnenuit draaien houd je meer ruimte over om bijvoorbeeld iets aan de zijkant van je deur te zetten.

De perfecte deur met glas

De kamerhoge pivoterende deuren zijn een nieuwe toepassing van de Skantrae SlimSeries Ultra serie. De taatsdeuren van Skantrae herken je aan een groot glasoppervlak waardoor je veel natuurlijk licht in huis creëert, maar het zorgt er ook voor dat andere kamers meer betrokken worden, hierlijk lijkt het alsof er extra ruimte is.

Je kunt kiezen uit verschillende deurmodellen met blank glas, nevel glas of rookglas. Dankzij de verticale as kan een taatsdeur zowel naar binnen als buiten draaien. De deur wordt zo nauwkeurig geplaatst, dat het net lijkt alsof de taatsdeur in de vloer overloopt. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een enkele taatsdeur of dubbele taatsdeuren, waardoor je meer een ensuite gevoel krijgt bij de deuren.  

 1. SSL 4204 nevel glas
  SSL 4204 nevel glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 825,00
 2. SSL 4107 rookglas
  SSL 4107 rookglas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 844,00
 3. SSL 4103 blank glas
  SSL 4103 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 708,00

Taatsdeuren met blank glas beginnen vanaf €601,00 Taatsdeuren met nevel glas beginnen vanaf €682,00 en rookglas begint vanaf €703,00. De prijzen van deze taatsdeuren kunnen oplopen tot €879,00.

Technische specificaties

 • Ontworpen voor deuren tot 75 kg
 • Geschikt voor kamerhoge deuren
 • Zelfsluitende technologie
 • Configureerbare zwenkbediening 180° of 360°
 • Lengte 170 mm x H 33 mm x B 25 mm
 • Variabel aspunt (min. 85 mm)
 • -90 ° | 0 ° | + 90 ° open / hold positionering
 • Onderhoudsvrij ontwerp
 • Getest op 200.000 bewegingen
 • Ontworpen voor gebruik binnenshuis

Hang- en sluitwerkpakketten

De ultra smalle stijlen van deze taatsdeuren vragen om speciale hang- en sluitwerkpakketten. Je kunt jouw hang- en sluitwerkpakket zelf eenvoudig samenstellen. Hiervoor hebben we een handig stappenplan ontwikkeld. Kies je voor een SlimSeries Ultra taatsdeur, dan kun je kiezen uit drie verschillende grepen uitgevoerd in zwart, wit of RVS. Het pakket bestaat uit de greep, het taatsscharnier en uiteraard de frezingen om dit scharnier te kunnen monteren.

 1. Hang- en sluitwerkpakket 627
  Hang- en sluitwerkpakket 627
  Adviesprijs Inclusief BTW
  760,00
 2. Hang- en sluitwerkpakket 619
  Hang- en sluitwerkpakket 619
  Adviesprijs Inclusief BTW
  558,00
 3. Hang- en sluitwerkpakket 616
  Hang- en sluitwerkpakket 616
  Adviesprijs Inclusief BTW
  565,00