Taatsdeuren

Skantrae introduceerde als uitbreiding op SlimSeries One, de SlimSeries Ultra deurenserie met een nieuwe toepassing: taatsdeuren. Een taatsdeur, die ook vaak pivotdeur wordt genoemd, is een kozijnloze binnendeur die om een verticale as draait. De taatsdeuren hebben ultra smalle stijlen van slechts 30 mm breed en een horizontale boven- en onderdorpel van 80 mm hoog. Deze taatsdeuren beschikken over een minimalistisch design dat perfect aansluit bij diverse woonstijlen. Wat de taatsdeur uniek maakt is de werking en het gebruik, geheel anders dan de traditionele draaideur of schuifdeur. Op deze pagina lees je alles over deze prachtige taatsdeuren.

Houten taatsdeur

De taatsdeuren van Skantrae hebben een industriële en moderne look. Een taatsdeur in het wit of zwart is te verkrijgen bij Skantrae. Ondanks dat de deuren een staallook hebben, zijn alle taatsdeuren van hout gemaakt. Een houten taatsdeur heeft een gewicht dat goed te hanteren is. 

 

Het taatssysteem van de SlimSeries Ultra deur

Het unieke onderdeel van de taatsdeur is het taatssysteem. Taatsdeuren maken gebruik van een taats en een taatskom. De taats is de verticaal geplaatste pen die in de holte, de taatskom, draait. Het voordeel van dit systeem is dat je geen kozijn nodig hebt en alle aandacht naar de deur gaat. De SlimSeries Ultra deuren van Skantrae zijn voorzien van dit taatssysteem. Hiermee monteer je jouw taatsdeur met behulp van unieke en onzichtbare taatsscharnieren. Stel direct jouw taatsdeur samen, hierin kies je ook direct je taatsdeur beslag. 

De perfecte deur met glas

De kamerhoge pivoterende deuren zijn een nieuwe toepassing van de Skantrae SlimSeries Ultra serie. De taatsdeuren van Skantrae herken je aan een groot glasoppervlak waardoor je veel licht in huis creëert. Je kunt kiezen uit verschillende deurmodellen met blank glas, nevel glas of rookglas. Dankzij de verticale as kan een taatsdeur zowel naar binnen als buiten draaien. De deur wordt zo nauwkeurig geplaatst, dat het net lijkt alsof de taatsdeur in de vloer overloopt. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een enkele taatsdeur of dubbele taatsdeuren, waardoor je meer een ensuite gevoel krijgt bij de deuren.  

 1. SSL 4204 nevel glas
  SSL 4204 nevel glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 825,00
 2. SSL 4107 rookglas
  SSL 4107 rookglas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 844,00
 3. SSL 4103 blank glas
  SSL 4103 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 708,00

Het taatsscharnier is door zijn compacte afmetingen eenvoudig te monteren in een taatsdeur. Je kunt dit pivotscharnier ook toepassen bij pivoterende kamerhoge deuren. Doordat het pivotsysteem in de deur wordt geplaatst, vormt het zowel voor nieuwbouw als renovatie een perfecte oplossing. Daarnaast is het de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming. Bovendien voldoet het scharnier aan de EN 1154 norm voor deursluiters.

Technische specificaties

 • Ontworpen voor deuren tot 75 kg
 • Geschikt voor kamerhoge deuren
 • Zelfsluitende technologie
 • Configureerbare zwenkbediening 180° of 360°
 • Lengte 170 mm x H 33 mm x B 25 mm
 • Variabel aspunt (min. 85 mm)
 • -90 ° | 0 ° | + 90 ° open / hold positionering
 • Onderhoudsvrij ontwerp
 • Getest op 200.000 bewegingen
 • Ontworpen voor gebruik binnenshuis

Meetinstructies SlimSeries Ultra taatsdeuren

Voor het meten van de juiste maat van een Skantrae SlimSeries Ultra taatsdeur, dient de breedte en de hoogte van de opening te worden opgemeten. In de onderstaande meetinstructie geven we hier uitleg over. Het inmeten en monteren van een taatsdeur dient te worden uitgevoerd door een vakman.

Hang- en sluitwerkpakketten

De ultra smalle stijlen van deze taatsdeuren vragen om speciale hang- en sluitwerkpakketten. Je kunt jouw hang- en sluitwerkpakket zelf eenvoudig samenstellen. Hiervoor hebben we een handig stappenplan ontwikkeld. Kies je voor een SlimSeries Ultra taatsdeur, dan kun je kiezen uit drie verschillende grepen uitgevoerd in zwart, wit of RVS. Het pakket bestaat uit de greep, het taatsscharnier en uiteraard de frezingen om dit scharnier te kunnen monteren.

 1. Hang- en sluitwerkpakket 627
  Hang- en sluitwerkpakket 627
  Adviesprijs Inclusief BTW
  760,00
 2. Hang- en sluitwerkpakket 619
  Hang- en sluitwerkpakket 619
  Adviesprijs Inclusief BTW
  558,00
 3. Hang- en sluitwerkpakket 616
  Hang- en sluitwerkpakket 616
  Adviesprijs Inclusief BTW
  565,00