Binnendeuren

Op zoek naar nieuwe binnendeuren om jouw interieur stijlvol af te maken of een boost te geven? Skantrae heeft een ruim assortiment binnendeuren met uiteenlopende stijlen in zowel standaardmaten als maatwerk. We hebben de verschillende stijlen ingedeeld in series. Iedere serie bestaat uit deurmodellen met een vergelijkbare stijl. Bepaal eerst welke serie het beste bij jouw interieur past en kies vervolgens de deur die jou het meeste aanspreekt.

Nog geen keuze kunnen maken? Bekijk dan alle deurmodellen of doe inspiratie op met onze sfeerfoto's en video's. Wil je de Skantrae binnendeuren liever in het echt bekijken of wil je graag meer informatie over onze deuren? Bezoek dan een dealer bij jou in de buurt en neem gauw een kijkje.

Kies een deurenserie:

Nieuwe binnendeur

Een nieuwe binnendeur uitzoeken, waar begin je? Welke stijl spreekt je aan? Met of zonder glas? Er zijn veel verschillende series en modellen: klassiek, modern, landelijk, industrieel en ga zo maar door. Bovendien kun je jouw binnendeur verfraaien met mooi deurbeslag en architraven. Wist je trouwens dat alle Skantrae binnendeuren zijn toe te passen in een dubbele deursituatie? Lees alles over dubbele houten deuren.

Een snelle levering van jouw nieuwe binnendeur is trouwens vanzelfsprekend: Skantrae heeft een groot voorraadmagazijn in Zevenaar waardoor wij een snelle levering van onze deuren kunnen garanderen. En wist je dat Skantrae veel waarde hecht aan economische en sociale onderwerpen en milieu en natuur? Je leest er uitgebreid over in ons MVO jaarverslag.

Kies de deur die bij jou past

Er zijn veel verschillende soorten binnendeuren waar je uit kunt kiezen. Dankzij een ruim assortiment heeft Skantrae de juiste binnendeur voor ieder interieur. Wat je onder meer binnen ons aanbod kunt vinden is:

  • Dichte binnendeuren
  • Binnendeuren met glas
  • Gegronde binnendeuren
  • Kant-en-klare, afgelakte deuren
  • Extreem krasvaste TopCoat deuren
  • Binnendeuren met een massieve kern
  • Binnendeuren met een honingraatvulling

Duurzame binnendeuren

De keuze voor verantwoord hout en oog voor de leefomstandigheden van lokale bevolkingsgroepen is een vanzelfsprekend onderdeel van ons beleid. Met 50% FSC® of PEFC gecertificeerd hout in 2007, maar liefst 90% in 2010 en zelfs 99% in 2016 werkt Skantrae al jaren aan het verduurzamen van haar producten. Ook bij de ontwikkeling van nieuwe binnendeuren laten we naast kwaliteit en design ook de beschikbaarheid en mogelijkheden van duurzame houtsoorten zwaar meewegen.

Binnendeuren met veiligheidsglas

Skantrae kiest voor kwaliteit en voor veiligheid. Daarom bestaat vrijwel ons gehele glasprogramma, zelfs waar mogelijk ons glas-in-lood, uit gehard veiligheidsglas dat voldoet aan de NEN 3569 norm. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas, wat de kans op breken aanzienlijk verkleint. Als het glas van de binnendeur onverhoopt toch breekt, dan brokkelt het uiteen in kleine, minder gevaarlijke stukjes. Bekijk al onze glasopties voor binnendeuren.

KOMO gecertificeerde binnendeuren

Skantrae heeft meer dan 80 verschillende deurmodellen met een KOMO certificaat. KOMO is voor de bouwwereld een belangrijk en onafhankelijk kwaliteitskeurmerk dat deuren aan diverse zware duurtesten onderwerpt. Onze deuren doorstaan deze testen glansrijk, op een aantal punten zelfs met de maximale score. Ook voldoen Skantrae binnendeuren aan de eisen van het Bouwbesluit en passen ze in het concept van DuBo (Duurzaam Bouwen).

KOMO gecertificeerde binnendeuren van Skantrae blijven gegarandeerd minimaal 10 jaar in perfecte conditie, functioneren soepel, sluiten goed en trekken niet krom. Ook niet bij extreme omstandigheden, zoals in natte ruimtes als badkamers. Skantrae paneeldeuren met KOMO certificaat hebben zelfs de hoogste klasse in de markt.

Hoe moet ik mijn binnendeur opmeten?

Bij het opmeten van een binnendeur is het belangrijk om rekening te houden met het soort deur dat je nodig hebt. Het opmeten van een stompe deur gaat namelijk anders in z’n werk dan het opmeten van een opdekdeur.

De stompe binnendeur valt volledig in het kozijn. Heb je de oude deur nog ter beschikking? Meet dan het formaat van deze deur op. Meet twee verschillende punten op om zeker van de maten te zijn. Geen oude deur? Meet dan de maten van je bestaande kozijn op.

Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Meet bij de oude deur de breedte zonder opdekrand en bij de hoogte juist met opdekrand.

Welke scharnieren heb ik nodig voor mijn binnendeur?

Bij het kiezen van de juiste scharnieren voor je binnendeur is het ook weer de vraag of je een stompe deur of opdekdeur hebt. Bij een opdekdeur maken we gebruik van paumelles. Dit type scharnier maakt het plaatsen en verwijderen van de deur heel eenvoudig. Bij een stompe binnendeur kun je voor verschillende scharnieren kiezen. Deze scharnieren kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar geplaatst worden. Meestal worden er drie of vier scharnieren gebruikt voor een deur. Voor een lichte boarddeur of een binnendeur met honinggraatvulling zijn twee scharnieren vaak voldoende.

Meer weten over Skantrae binnendeuren?

Wil je Skantrae binnendeuren graag in het echt bekijken? Ga dan eens langs bij één van onze verkooppunten bij jou in de buurt.