Binnendeuren

Op zoek naar nieuwe binnendeuren om jouw interieur stijlvol af te maken of een boost te geven? Skantrae heeft een ruim assortiment binnendeuren met uiteenlopende stijlen in zowel standaardmaten als maatwerk. We hebben de verschillende stijlen ingedeeld in series. Iedere serie bestaat uit deurmodellen met een vergelijkbare stijl. Om het je makkelijk te maken kunnen we je deur ook aflakken met onze Skantrae Aflakservice.

Kies een deurenserie:

Kies hieronder één van onze binnendeurenserie's of bekijk direct alle deurmodellen. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk onze sfeerfoto's en video's. Wil je de Skantrae binnendeuren liever in het echt bekijken of wil je graag meer informatie over onze deuren? Bezoek dan een dealer bij jou in de buurt en neem gauw een kijkje.

Binnendeur kopen

Een nieuwe binnendeur kopen, waar begin je? Welke stijl spreekt je aan? Met of zonder glas? Er zijn veel verschillende series en modellen: klassiek, modern, landelijk, industrieel en ga zo maar door. Bovendien kun je jouw binnendeur verfraaien met mooi deurbeslag en architraven. Wist je trouwens dat alle Skantrae binnendeuren zijn toe te passen in een dubbele deursituatie? Lees alles over dubbele houten deuren.

Een snelle levering van jouw nieuwe binnendeur is trouwens vanzelfsprekend: Skantrae heeft een groot voorraadmagazijn in Zevenaar waardoor wij een snelle levering van onze deuren kunnen garanderen. En wist je dat Skantrae veel waarde hecht aan economische en sociale onderwerpen en milieu en natuur? Je leest er uitgebreid over in ons MVO jaarverslag.

Soorten binnendeuren

Er zijn veel verschillende soorten binnendeuren waar je uit kunt kiezen. Dankzij een ruim assortiment heeft Skantrae de juiste binnendeur voor ieder interieur. Dus wil je een nieuwe deur kopen? Wat je onder meer binnen ons aanbod kunt vinden is:

Opdek binnendeuren

Opdek binnendeuren zijn er in verschillende soorten en maten bij Skantrae. Er zijn wel diverse onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden wanneer je een opdek binnendeur aanschaft. Zo is het belangrijk om te weten of de deur links- of rechtsdraaiend is, wat de afmetingen zijn en wat voor type opdek binnendeuren je zoekt qua uitstraling. 

Opdek binnendeuren opmeten

Bij een opdek binnendeur valt de rand van de deur op het kozijn. Meet bij de oude deur de breedte zonder opdekrand en bij de hoogte juist met opdekrand.

Stompe binnendeur

Ook bij stompe binnendeuren is het van belang verschillende informatie duidelijk te hebben voor je overgaat op het kopen van de deuren. Houd bij de stompe binnendeuren rekening met de afmetingen, de draairichting en de stijl van de deuren. Zo wordt er bijvoorbeeld voor slaapkamers vaak gekozen voor deuren zonder glas en voor de woonkamer met glas. 

Stompe binnendeur opmeten

De stompe binnendeur valt volledig in het kozijn. Heb je de oude deur nog ter beschikking? Meet dan het formaat van deze deur op. Meet twee verschillende punten op om zeker van de maten te zijn. Geen oude deur? Meet dan de maten van je bestaande kozijn op.

Dichte binnendeuren

Skantrae heeft meer dan 80 verschillende deurmodellen met een KOMO certificaat. KOMO is voor de bouwwereld een belangrijk en onafhankelijk kwaliteitskeurmerk dat deuren aan diverse zware duurtesten onderwerpt. Onze deuren doorstaan deze testen glansrijk, op een aantal punten zelfs met de maximale score. Ook voldoen Skantrae binnendeuren aan de eisen van het Bouwbesluit en passen ze in het concept van DuBo (Duurzaam Bouwen).

KOMO gecertificeerde binnendeuren van Skantrae blijven gegarandeerd minimaal 10 jaar in perfecte conditie, functioneren soepel, sluiten goed en trekken niet krom. Ook niet bij extreme omstandigheden, zoals in natte ruimtes als badkamers. Skantrae paneeldeuren met KOMO certificaat hebben zelfs de hoogste klasse in de markt.

Binnendeuren met glas

Binnendeuren met glas geven de ruimte een open beleving. Met een binnendeur met glas zorg je ervoor dat de ruimte achter de deur wordt betrokken bij de aangrenzende ruimte. Ook zorgt het ervoor dat het daglicht zoveel mogelijk ruimte kan bereiken. 

Binnendeuren met glas zijn in verschillende stijlen te verkrijgen, zoals industriële deuren of klassieke deuren met glas in lood.

Binnendeuren met veiligheidsglas

Skantrae kiest voor kwaliteit en voor veiligheid. Daarom bestaat vrijwel ons gehele glasprogramma, zelfs waar mogelijk ons glas-in-lood, uit gehard veiligheidsglas dat voldoet aan de NEN 3569 norm. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas, wat de kans op breken aanzienlijk verkleint. Als het glas van de binnendeur onverhoopt toch breekt, dan brokkelt het uiteen in kleine, minder gevaarlijke stukjes. Bekijk al onze glasopties voor binnendeuren.

Gegronde binnendeuren

Gegronde binnendeuren zijn nog niet volledig behandeld. Hierdoor is het mogelijk om de deur de laatste afwerking te geven die jij wenst. Zo wordt het mogelijk om een andere kleur of finish aan de deur te geven; de deur moet namelijk nog worden afgelakt. Zo kan je een gepersonaliseerde deur maken. 

Kant-en-klare, afgelakte deuren

Veel deuren van Skantrae zijn kant-en-klaar, wat ze geschikt maken om direct te gebruiken. Bij aankoop van de deuren maak jij de keuze welke kleur lak je wilt op de deuren en onze aflakservice maakt het voor elkaar! De aflakservice geldt voor de volgende series:

  • Accent
  • Cottage (alleen paneeldeuren)
  • Cube
  • Cube X (alleen paneeldeuren)
  • Essence
  • Original
  • Prestige
  • SlimSeries One (alleen witte paneeldeuren)

Extreem krasvaste TopCoat deuren

Skantrae hecht veel waarde aan de kwaliteit en levensduur van de deuren die we leveren. Een sterke topcoat op de deuren is hierbij natuurlijk cruciaal. De krasvaste TopCoat die we gebruiken zorgt ervoor dat er jarenlang geen beschadigingen op de deur ontstaan. Niet alleen zorgt dit voor een hogere kwaliteit van onze deuren, maar levert het ook duurzaamheid op: je hoeft hierdoor minder vaak de deuren te behandelen. 

Binnendeuren met massieve kern

Binnendeuren met een massieve kern zijn de hoogste kwaliteit deuren. De deuren zijn zwaar en zorgen voor een goede geluidsisolatie. Daarnaast is de deur extra sterk. 

Binnendeuren met honingraatvulling

Binnendeuren met honingraatvulling zijn voordeliger, omdat het een stuk goedkoper is om deze deuren te kunnen maken. Daarnaast zijn de deuren een stuk lichter, omdat er lucht tussen de honingraatvulling zit. Houd er rekening mee dat een binnendeur met honingraatvulling zorgt voor een minder goede geluidsisolatie.  

Dubbele binnendeuren

Dubbele binnendeuren dragen bij aan een ruimtelijke ervaring. Het zorgt voor een grotere verbinding tussen de twee ruimtes. Afhankelijk voor de stijl in huis verschilt de wens van het type dubbele binnendeur. Schuifdeuren of ensuite deuren zijn hierin een optie. Voor iedere ruimte kunnen wij passende oplossingen bieden, zodat deze helemaal goed aansluiten bij jouw wensen.

Duurzame binnendeuren

De keuze voor verantwoord hout en oog voor de leefomstandigheden van lokale bevolkingsgroepen is een vanzelfsprekend onderdeel van ons beleid. Met 50% FSC® of PEFC gecertificeerd hout in 2007, maar liefst 90% in 2010 en zelfs 99% in 2016 werkt Skantrae al jaren aan het verduurzamen van haar producten. Ook bij de ontwikkeling van nieuwe binnendeuren laten we naast kwaliteit en design ook de beschikbaarheid en mogelijkheden van duurzame houtsoorten zwaar meewegen.

KOMO gecertificeerde binnendeuren

Skantrae heeft meer dan 80 verschillende deurmodellen met een KOMO certificaat. KOMO is voor de bouwwereld een belangrijk en onafhankelijk kwaliteitskeurmerk dat deuren aan diverse zware duurtesten onderwerpt. Onze deuren doorstaan deze testen glansrijk, op een aantal punten zelfs met de maximale score. Ook voldoen Skantrae binnendeuren aan de eisen van het Bouwbesluit en passen ze in het concept van DuBo (Duurzaam Bouwen).

KOMO gecertificeerde binnendeuren van Skantrae blijven gegarandeerd minimaal 10 jaar in perfecte conditie, functioneren soepel, sluiten goed en trekken niet krom. Ook niet bij extreme omstandigheden, zoals in natte ruimtes als badkamers. Skantrae paneeldeuren met KOMO certificaat hebben zelfs de hoogste klasse in de markt.

Welke scharnieren heb ik nodig voor mijn binnendeur?

Bij het kiezen van de juiste scharnieren voor je binnendeur is het ook weer de vraag of je een stompe deur of opdekdeur hebt. Bij een opdekdeur maken we gebruik van paumelles. Dit type scharnier maakt het plaatsen en verwijderen van de deur heel eenvoudig. Bij een stompe binnendeur kun je voor verschillende scharnieren kiezen. Deze scharnieren kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar geplaatst worden. Meestal worden er drie of vier scharnieren gebruikt voor een deur. Voor een lichte boarddeur of een binnendeur met honingraatvulling zijn twee scharnieren vaak voldoende.

Binnendeuren kopen? 

Wil je Skantrae binnendeuren graag in het echt bekijken? Ga dan eens langs bij één van onze verkooppunten bij jou in de buurt. De specialisten op locatie helpen je graag verder met al je vragen!