Verschil opdekdeur en stompe deur

Er zijn twee soorten deuren:

  • stompe deuren
  • opdek deuren

Stompe deur

Een stompe deur heeft rechte randen en valt volledig in het kozijn. Deze deuren worden vastgezet met scharnieren die in het kozijn en de deur worden gefreesd. Stompe deuren worden vaak gebruikt in buitenkozijnen vanwege een aantal redenen: 

  • Veiligheid: stompe deuren sluiten volledig af in het kozijn, wat het moeilijker maakt om ze te forceren. 
  • Weersbestendigheid: doordat een stompe deur volledig in het kozijn valt, biedt het een betere bescherming tegen weersinvloeden. 

Hoewel stompe deuren vaak gebruikt worden bij buitendeuren, kunnen deze ook binnen geplaatst worden. 

stomp

Opdekdeur

Een opdekdeur heeft een rand die gedeeltelijk over het kozijn valt. Hierdoor sluit een deel van de deur op het kozijn en een deel ervan valt erin. Opdekdeuren worden vastgezet met speciale paumelles in plaats van traditionele scharnieren. Ze worden voornamelijk gebruikt voor binnendeuren omdat ze makkelijker en sneller te plaatsen zijn. .

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de stompe of opdekdeuren van Skantrae? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek een showroom van een van onze dealers bij u in de buurt.

Bezoek een verkooppunt

Wil je Skantrae binnendeuren, buitendeuren, beslag, kasten of één van onze andere producten graag in het echt bekijken? Zoek een Skantrae dealer bij jou in de buurt!