Glasopties binnendeuren

Welke soorten glas zijn er voor de binnendeur? Er zijn wel twintig verschillende soorten glas bij Skantrae te verkrijgen. Hieronder op de afbeelding kun je bekijken welke soorten glas voor de binnendeur er beschikbaar zijn.

Glasopties binnendeuren van Skantrae

Voor elke smaak en elk type huis hebben we wel een glassoort in ons assortiment. Hieronder krijg je een indruk van de mogelijkheden. Je kunt het glas natuurlijk zelf plaatsen, maar wij kunnen het glas ook alvast voor jou in de deur monteren. Hierbij wordt de gefigureerde kant van het glas (zoals bij facet- en satinato glas) aan de zogenaamde ‘vaste latten’ van de deurkant gemonteerd. Lees hieronder wat jou aanspreekt.

Veiligheidsglas

Skantrae kiest voor kwaliteit en voor veiligheid. Daarom bestaat vrijwel ons gehele glasprogramma, zelfs waar mogelijk ons glas-in-lood, uit gehard veiligheidsglas dat voldoet aan de NEN 3569 norm. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal glas, wat de kans op breuk aanzienlijk verkleint. Als het glas onverhoopt toch breekt, dan brokkelt het uiteen in kleine, minder gevaarlijke stukjes.

Blank glas 

Blank glas (nr. 1) is het glas zoals je het waarschijnlijk voor je ziet: transparant, waar je goed doorheen kan kijken. Dit is het meest reguliere type glas dat op de markt te verkrijgen is. 

Facet blank/satinato glas

Facetglas is verkrijgbaar in een blanco (nr. 2) en satinato (nr. 3) uitvoering. Facet blank glas is een type glas dat aan de randen schuin wordt geslepen, waardoor je een klassiek effect krijgt. 

Facet satijnato glas heeft dezelfde geslepen randen als in de blanco variant, met als verschil dat het vlakke deel gematteerd is. 

Nevel glas

Nevel glas (nr. 4) is een glassoort die alleen verkrijgbaar is bij Skantrae. Dit type glas is uniek, omdat er twee glasplaten op elkaar worden geplaatst met een matte folie ertussen. Dit zorgt ervoor dat je niet door het glas heen kan kijken, er komt wel zonlicht doorheen, maar dat het glas aan beide zijden blij is van structuur.

1: Blank glas 

2: Facet blank glas

3: Facet satinato glas

4: Nevel glas

Satinato glas

Satinato glas (nr. 5) is vergelijkbaar met nevel glas. Het is ook een gematteerd glas, dat zorgt voor een goed licht terwijl privacy wordt geboden. Bij satijnato glas is één kant volledig gematteerd en deze kant van het glas geeft dus ook een matte uitstraling. 

Crepie glas

Crepie glas (nr. 7) is een glassoort waar een structuur in zit. In crepie glas zit aan één zijde een structuur van kleine bolletjes. Dit glas zorgt ervoor dat je er niet scherp doorheen kunt kijken, wat krachtig is aan de privacy. 

Canalé glas

Canalé is ook in twee varianten te verkrijgen: mat (nr. 9) en blank (nr. 8). Bij zowel de matte als de blank variant is de structuur in het glas verticaal geribbeld. Hierdoor kun je niet scherp zien door het glas. Wil je nog iets meer privacy? Dan is de matte uitvoering een nog betere optie, wordt het zicht door het raam nog iets verder beperkt. 

5: Satinato glas

7: Crepie glas

8: Canalé blank glas

9: Canalé mat glas 

Glas-in-lood

Ons glas-in-lood (nr. 10 t/m 19) bestaat uit een zinklegering die we met een zwarte patina afwerken. Deze legering is veel sterker en stabieler dan lood en dus veiliger. Om kleurverandering van de patina te voorkomen, adviseren wij om geen kit te gebruiken en om de deur en het glas te reinigen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep.

10: Glas-in-lood 11

11: Glas-in-lood 12

12: Glas-in-lood 15

13: Glas-in-lood 18

14: Glas-in-lood 20

15: Glas-in-lood 30

16: Glas-in-lood 31

19: Glas-in-lood 61

Rookglas

Rookglas (nr. 20) is een donker gekleurd glas. De laatste jaren zien we rookglas in steeds meer woningen. Dit type glas geeft een warme uitstraling en biedt ook een vorm van privacy, zonder dat het gematteerd glas is. Omdat het glas donker wordt, kan er minder goed doorheen worden gekeken. Het glas geeft een elegante uitstraling en je interieur helemaal af.

20: Rookglas