Ensuite deuren

Ensuite deuren zijn dubbele binnendeuren tussen twee aaneengesloten kamers, het zijn bijna altijd dubbele schuifdeuren. Een voorbeeld is een woonkamer deur waarbij de voorkamer en achterkamer met schuifdeuren van elkaar gescheiden worden, zo wordt het dus een tussendeur voor de woonkamer. Deze deuren ogen zeer fraai en geven jouw woonruimte extra uitstraling. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de uitzwaai van een deur; zo benut je de ruimte in huis zeer efficiënt! Ensuite deuren komen we overal tegen: zowel in oude woningen en herenhuizen als in moderne huizen en gebouwen. Kies een binnendeur die bij jouw interieur past en ontdek hoe deze bijzondere schuifdeuren de ruimte transformeren.

Hoe plaats je ensuite deuren?

Ensuite deuren kun je op diverse manieren plaatsen. Bij een kamer-en-suite oplossing laat je de deur(en) tussen de muren verdwijnen. Op deze manier is de schuifdeur (deels) niet zichtbaar als deze opengeschoven is. Wil je de deur juist helemaal laten zien? Kies er dan voor om een schuifdeursysteem aan de wand op te hangen.

Welk systeem is geschikt voor mijn ensuite deuren?

Welke oplossing het beste bij jouw interieur past, hangt af van de situatie en je persoonlijke voorkeur. Wanneer de ensuite deur in de muur verdwijnt, valt de deur minder op en creëer je veel rust. Bij een systeem dat aan de wand bevestigd wordt valt de deur juist extra goed op. Zelfs wanneer de doorgang open is, blijft de deur vanuit één kant zichtbaar. Je ziet namelijk niet alleen de deur, ook het schuifdeursysteem is altijd zichtbaar en geeft het interieur extra karakter. Overweeg om deze redenen goed voor welk schuifdeursysteem je kiest.

Welke combinatie past in mijn interieur?

De keuze voor een kamer-en-suite of een opvallend schuifdeursysteem bepaalt voor een groot deel wat de rol van de deur in je interieur wordt. Ben je van plan de deur slechts incidenteel te sluiten, dan kies je mogelijk voor de kamer-en-suite oplossing, omdat deze vrijwel niet aanwezig is als de deur geopend is. Wil je de deur juist graag altijd laten zien en deze een vast onderdeel laten zijn van je interieur? Dan is een schuifdeursysteem perfect voor jou. We kunnen de keuze voor het systeem nooit helemaal los zien van de keuze voor de binnendeur. Neem daarom de tijd om de ideale combinatie tussen systeem en deur voor jouw woning te vinden. Je kunt onze schuifdeursystemen combineren met alle Skantrae binnendeuren, met uitzondering van Nano TopCoat deuren. Met ons ruime assortiment aan binnendeuren heb je dus voldoende keuzemogelijkheden.

Ons advies voor een kamer-ensuite indeling

Het Skantrae Alfa schuifsysteem kun je netjes wegwerken met een speciaal klikkapsysteem. Vandaar dat dit systeem vaak wordt gekozen bij een kamer-en-suite indeling. Schuifdeursysteem Alfa is geschikt voor zowel onderbouw als voor-de-wand montage. Het model is twee meter lang en geschikt voor een enkele deur. Wens je dubbele deuren? Geen probleem, bestel de set dan dubbel. Voor de montage op de wand hebben we meerdere modellen in ons assortiment. Omdat dit systeem altijd zichtbaar is, speelt het design een belangrijke rol bij je keuze. De mogelijkheden variëren van industrieel tot modern, en van landelijk tot minimalistisch.

Meer weten over ensuite deuren?

Wil je meer weten over de deuren van Skantrae of over de verschillende systemen voor de bevestiging van ensuite deuren? Bekijk ons gehele assortiment binnendeuren en laat je inspireren. Uiteraard kun je voor vragen of een offerte terecht bij een Skantrae dealer bij jou in de buurt.