Je huis isoleren? Dat begint al bij de voordeur!


Zit jij eraan te denken om je huis te isoleren? Vooral wanneer je een koophuis hebt en hier voor langere tijd wilt blijven wonen, is dit zeker aan te raden. In veel nieuwbouw woningen worden standaard al veel maatregelen getroffen met betrekking tot duurzaamheid. 

 

Maar concreet betekent dit nog steeds dat 2 van de 3 woningen in Nederland niet goed zijn geïsoleerd. Erg zonde want dit biedt natuurlijk veel voordelen. Hier gaan we graag dieper op in.

 

3 redenen om je huis te isoleren

Het bespaart je een hoop geld

Ga je je huis verduurzamen, dan bespaar je – met name - op de lange termijn veel geld. In eerste instantie wordt hierbij gedacht aan bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen en een hybride CV-ketel. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een isolerende voordeur? Dit voorkomt dat de warmte via de deur naar buiten ontsnapt en zorgt voor minder stookkosten. Ofwel: een lagere energierekening!

Het geeft je (meer) wooncomfort

Wanneer je de warmte beter binnen kunt houden zorgt dit natuurlijk direct voor meer wooncomfort. Muren en vloeren kunnen koud en kil aanvoelen wanneer deze niet goed zijn geïsoleerd. Maar hetzelfde geldt voor ramen en deuren;  door deze goed te isoleren blijft warmte veel beter hangen en is tocht verleden tijd. Wat ons betreft is het plaatsen van bijvoorbeeld een isolerende voordeur een quick-win voor meer wooncomfort en een constante, aangename binnentemperatuur.

Beter voor het milieu

Je huis verduurzamen is natuurlijk ook gewoon beter voor het milieu en de toekomst van onze planeet. Het is dan ook niet voor niets dat de kosten meevallen; voor veel investeringen geldt een lager BTW tarief en soms profiteer je ook nog van subsidies als je je koophuis gaat isoleren.

Een kleine investering met een groot effect

Je hoeft echt niet direct aan een dure of ingrijpende verbouwing te denken wanneer je je huis wilt verduurzamen. Voor het vervangen van een voordeur geldt dat dit een relatief kleine klus is met een groot effect. Neem eens een kijkje in ons assortiment, onze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen dus er zit altijd wel een deur tussen die bij jouw woning past!

Isolerende voordeurIsolerende voordeur

Laatste blogs

Nieuw: SlimSeries Alu opdekdeur uit voorraad leverbaar

Nieuw: SlimSeries Alu opdekdeur uit voorraad leverbaar

Aangemaakt op 01-10-2023

Vanaf 1 oktober leveren wij onze SlimSeries Alu opdekdeur uit voorraad. Je hebt deze deur dan binnen 2 weken in huis!

meer lezen
Taatsdeuren: de perfecte combinatie van stijlvol & functioneel

Taatsdeuren: de perfecte combinatie van stijlvol & functioneel

Aangemaakt op 29-01-2024

De taatsdeur wordt steeds populairder. We vertellen daarom graag meer over de keuzes die je hebt bij Skantrae.

meer lezen