Schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen

Verfraai jouw schuifdeur met een prachtig railsysteem voor schuifdeuren. Op die manier geef je jouw deur nog meer sfeer. Wil je een iets minder opvallend schuifdeursysteem? Ook dan ben je hier op de juiste plek. Laat je inspireren!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

producten per pagina
Filteren Filters
Sorteer
Van hoog naar laag sorteren
  Schuifdeursysteem Delta RVS 2 meter
  Schuifdeursysteem Delta RVS 2 meter RVS 2 meter
  Adviesprijs Inclusief BTW
  431,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

producten per pagina
Filteren Filters
Sorteer
Van hoog naar laag sorteren

Schuifdeursysteem kopen

Wil je jouw interieur een boost geven en extra ruimte in huis creëren? Denk dan eens aan een binnendeur met een schuifdeursysteem. Met een schuifdeursysteem kun je bepaalde ruimtes naar wens van elkaar afsluiten of er juist een geheel van maken, zonder dat je hier ruimte voor hoeft in te leveren. Bij een normale binnendeur moet je namelijk rekening houden met de uitzwaai, maar bij schuifdeuren is dit niet van toepassing. Een deur met een schuifdeursysteem heeft naast een sfeervolle uitstraling dus ook een belangrijk praktisch voordeel.

Verschillende schuifdeursystemen

Je kunt ervoor kiezen om schuifdeuren langs de wand te laten schuiven of tussen twee wanden te laten ‘verdwijnen’. Zo komt een karakteristieke kamer en suite je vast ook bekend voor. Voor jouw schuifdeur kun je kiezen uit diverse systemen voor schuifdeuren. Bekijk ons assortiment schuifdeursystemen voor alle mogelijkheden; deze kunnen op vrijwel alle Skantrae binnendeuren worden toegepast.

Een schuifdeursysteem past in elk interieur

Schuifdeursystemen passen bij allerlei interieurstijlen en woningen. Zo kom je ze tegen in een klassieke of landelijke interieurstijl en bestaan er varianten met dichte deuren en glasdeuren. Alles is mogelijk. Maak het plaatje compleet door er bijpassend deurbeslag, zoals een schuifdeurkom, aan toe te voegen.

Download ook onze montagehandleidingen voor schuifdeursystemen.

Schuifdeur rails

Om een binnendeur op te hangen heb je natuurlijk schuifdeur rails nodig. Er zijn verschillende stijlen te verkrijgen. Een veel geziene soort schuifdeur rails is de zwarte industriële look. Deze passen prachtig bij het concept van schuifdeur rails. Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk dat je bijpassend binnendeurbeslag gebruikt, om er een mooi geheel van te maken.

Dubbele schuifdeur rails

Bij een grote doorgang of dubbele deuren kan je gebruik maken van dubbele schuifdeur rails. Hierin zijn twee schuifdeuren te bevestigen om de grotere doorgang af te schermen. Een groot voordeel van de dubbele schuifdeur is dat je geen rekening hoeft te houden met de uitdraai die een normale binnendeur moet maken in de ruimte; het enige waar je rekening mee hoeft te houden is de ruimte langs de wand waar de schuifdeur langs moet kunnen gaan.

Mogelijkheden dubbele schuifdeur rails: 

 • Bravo mat zwart: voor een industriele look. Bij een dubbele deurensituatie monteer je hiervan twee naast elkaar. 
 • Delta RVS 2 meter: Modern schuifdeursysteem met RVS finish. Voor een dubbele deuren situatie bestel je een koppelstuk om twee sets aan elkaar te bevestigen. 
 • Alfa aluminium: Betaalbaar en ruimtebesparend schuifdeursysteem. Voor een dubbele deurensituatie bestel je twee sets. 

Schuifdeursysteem in de wand

Wil je de schuifdeuren liever wegwerken wanneer deze geopend is? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om te gaan voor een schuifdeursysteem in de wand. Het is wel van belang dat je laat controleren of de wand hier geschikt voor is. 

Staat het jou nog vrij wat voor wand er komt te staan, omdat jouw huis nog niet is gebouwd? Overweeg deze optie dan met de aannemer en bekijk de mogelijkheden. Het voordeel van een schuifdeursysteem in de wand is dat de schuifdeur mooi aansluit aan de muur en de muur vrij blijft voor andere accessoires of meubels!

Vloergeleider schuifdeur

De vloergeleider is een essentieel onderdeel van de schuifdeur. Deze zorgt ervoor dat de deur op zijn plaats blijft en vloeiend opent en sluit. Skantrae maakt gebruik van wielsets om de schuifdeur aan de vloer te bevestigen. De voordelen van onze vloergeleiders:

 • Voorkomt zwiepen van de deur
 • Gecontroleerd openen en sluiten van de deur
 • Gewicht van de deur wordt gedragen door zowel de wieltjes als de railing
 • De vloer wordt beschermd door middel van de wieltjes
schuifdeursystemenschuifdeursystemen