Wat houdt gehard veiligheidsglas bij buitendeuren in?

We staan er niet altijd voldoende bij stil, maar de buitendeur is een belangrijk onderdeel van het huis. Je kunt het vergelijken met een visitekaartje: het is één van de eerste dingen die mensen zien als ze op bezoek komen. Bij het uitzoeken van zo’n deur zijn er veel mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een deur met of zonder glas? En als je voor een glasdeur gaat, wat voor een soort glas zit er dan in? Skantrae gebruikt bij buitendeuren veelal gehard veiligheidsglas. Wat houdt dit precies in?

Buitendeuren met veiligheidsglas

Bij Skantrae staan kwaliteit en veiligheid voorop. Daarom bestaat ons glasprogramma voornamelijk uit gehard veiligheidsglas. Om aan te tonen dat veiligheidsglas ook daadwerkelijk veilig is, is de NEN 3569 norm in het leven geroepen. Dit is de Nederlandse norm voor veiligheid van vlakglas voor gebouwen. Om aan deze norm te voldoen, moet het product aan strenge eisen voldoen. Al onze buitendeuren met veiligheidsglas voldoen aan deze eisen.

Vijf keer sterker dan normaal glas

Maar wat houdt veiligheidsglas voor buitendeuren precies in? Veiligheidsglas is een extra stevige glassoort. Het is maar liefst vijf keer sterker dan normaal glas. Hierdoor is de kans dat het glas breekt aanzienlijk kleiner. Mocht het glas onverhoopt toch breken, dan is veiligheidsglas nog steeds veiliger dan normaal glas. Het brokkelt namelijk uiteen in kleine, minder gevaarlijke stukjes.

Hoe zit het met glas-in-lood ramen?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe het dan zit met glas-in-lood ramen. Zelfs onze glas-in-lood ramen bestaan grotendeels uit gehard veiligheidsglas. De glas-in-lood ramen van Skantrae bestaan uit een zinklegering die we afwerken met een zwarte patina. Deze legering is een stuk sterker dan lood en daardoor ook een stuk veiliger.

Assortiment buitendeuren met veiligheidsglas

Ben je benieuwd naar onze buitendeuren met veiligheidsglas? Bekijk dan snel ons assortiment op de website en doe inspiratie op!