Wat is de functie van een weldorpel bij een buitendeur?

Skantrae biedt meer dan alleen deuren. Binnen ons assortiment vind je naast deuren ook diverse accessoires en toebehoren. Soms enkel ter decoratie, maar in de meeste gevallen  hebben ze ook functionele doeleinden. Een weldorpel is één van de handige toebehoren uit ons assortiment. Wat is een weldorpel precies? En welke functie heeft een weldorpel bij een voordeur of buitendeur?

Weldorpel of tochtvaldorpel?

Op het gebied van deuren zijn er verschillende toebehoren, zoals een weldorpel en een tochtvaldorpel. Deze termen worden nog wel eens door elkaar gehaald. Toch heeft een tochtvaldorpel een andere functie dan een weldorpel. Wat zijn precies de verschillen? 

Functie van een tochtvaldorpel

Een tochtvaldorpel - de naam zegt het al - wordt gebruikt om tocht te voorkomen. Zo'n dorpel wordt aan de onderkant van de deur bevestigd, zodat er geen tocht meer onder door komt. En houd je tocht buiten? Dan blijft de temperatuur aangenamer in huis en verlies je geen warmte. 


Functie van een weldorpel

Een weldorpel is een dorpel met een verdikking en een ingeschaafd waterhol. Net als een tochtvaldorpel wordt deze aan de onderkant van de deur gemonteerd. Zoals hierboven al genoemd is de functie van een weldorpel anders. Deze dorpel houdt regenwater tegen en zorgt ervoor dat dit water niet naar binnenkomt. Een vochtige hal en natte vloer is hiermee verleden tijd. Daarnaast ziet een weldorpel er ook nog eens stijlvol uit. 

De juiste dorpel en afwerking

In het assortiment van Skantrae vind je diverse weldorpels. Voor elk type deur hebben we wel een passend model. We bieden diverse designs en afmetingen aan. Zo is er altijd wel een dorpel die bij jouw buitendeur past. Nadat je een geschikte dorpel voor jouw buitendeur hebt gevonden. werk je de dorpel op de juiste manier af. Zo voorkom je dat er vocht ophoopt tussen de deur en de dorpel. Dit doe je door de deur goed af te kitten, zodat de dorpel goed aansluit op de deur. 

Een ruim assortiment

In ons assortiment vind je weldorpels in diverse stijlen. Hoge en lage dorpels, maar ook klassieke en moderne dorpels. 

Download vrijblijvend onze

prijslijsten & brochures

Wil je meer weten over ons assortiment? Of inspiratie opdoen voor jouw nieuwe binnen- of buitendeuren? Download vrijblijvend onze prijslijsten en brochures.