Hoe meet ik mijn opdekdeur?

Ben je op zoek naar een opdekdeur of heb je er al een gevonden? In het assortiment van Skantrae vind je verschillende modellen met of zonder glas. Een voordeel van onze deuren is dat je ze gemakkelijk zelf kunt afhangen. Belangrijk punt daarbij is om je nieuwe opdekdeur wel in het kozijn te laten passen. Mocht hij te lang zijn of klemmen, dan kun je er altijd een stuk af zagen en schuren. Een deur moet daarbij perfect in het kozijn passen en mag natuurlijk niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Bij een te kleine deur zijn er immers te grote kieren die tocht en kou doorlaten. Meten is het antwoord. Maar hoe meet je je opdekdeur?

De opdekdeur: een binnendeur bij uitstek

Opdekdeuren zie je het vaakst terug als binnendeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien een opdekdeur ‘over’ of ‘op’ het kozijn valt, deze deur is echter makkelijk te forceren. Een opdekdeur als buitendeur is dus niet zo geschikt. Wil je een nieuwe deur plaatsen, houd dan altijd rekening met het kozijn. Weet, bij voorkeur, ook al de maat van het kozijn als je een nieuwe deur zoekt. Meet de diepte, hoogte en breedte van het kozijn op.

Zo meet je je deur op

Het belangrijkste bij het opmeten van een deur is dat je eerst de oude deur opmeet. Deze gegevens dienen als steuntje bij het kopen van je nieuwe opdekdeur. Dit kan zowel bij het vervangen van een deur als het plaatsen van een geheel nieuwe deur. Doe dit als volgt:

 

  • Breedte: meet van je oude deur de minimale breedte van de binnenzijde op, zonder de opdekrand. Trek van dit meetresultaat ongeveer 10mm af voor de juiste breedtemaat. Houd ook rekening met de scharnieren: hiervoor dien je nog speling te hebben zodat de deur makkelijk opent of sluit. 

  • Hoogte: meet de buitenzijde van jouw oude deur op, inclusief de opdekrand. Ga uit van een maximale hoogte. 

Tip: hoewel onze deuren maatwerk zijn, kan het zijn dat ze vaak toch nog aangepast moeten worden. Geen enkele drempel, kozijn of vloer is immers hetzelfde. Onthoud daarbij dat een deur desnoods ingekort kan worden. Een deur langer maken kan uiteraard niet!

Onze producten kopen

Zoek jij een nieuwe binnen- of buitendeur? Je vindt ze in het uitgebreide assortiment van Skantrae. Hier vind je altijd een deur die bij jouw interieur past: van modern tot klassiek of rustiek en landelijk. Vind je het lastig om te kiezen of wil je van tevoren eens zien hoe je deuren in je interieur staan? Met de handige deuren app op je telefoon en online inspiratiepagina heb je in ieder geval een duwtje in de goede richting. Onze producten vind je vervolgens bij een van onze dealers! Bekijk hier het lijstje met verkooppunten bij jou in de buurt. 

Terug

Andere vragen in deze categorie

Waarom kiezen voor een 60 minuten brandwerende deur?

Deuren

Hoe kies ik een buitendeur?

Deuren

Hebben Skantrae deuren slotgat- en paumelleboringen?

Deuren