Hoe meet ik mijn opdekdeur?

Ben je op zoek naar een opdekdeur of heb je er al een gevonden? In het assortiment van Skantrae vind je verschillende modellen met of zonder glas. Een voordeel van onze deuren is dat je ze gemakkelijk zelf kunt afhangen. Belangrijk punt daarbij is om je nieuwe opdekdeur wel in het kozijn te laten passen. Mocht hij te lang zijn of klemmen, dan kun je er altijd een stuk af zagen en schuren. Een deur moet daarbij perfect in het kozijn passen en mag natuurlijk niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Bij een te kleine deur zijn er immers te grote kieren die tocht en kou doorlaten. Meten is het antwoord. Maar hoe meet je je opdekdeur?

De opdekdeur: een binnendeur bij uitstek

Opdekdeuren zijn binnendeuren waarbij het deurmodel  ‘over’ of ‘op’ het kozijn valt. Wil je een nieuwe opdekdeur plaatsen, houd dan altijd rekening met het kozijn. Weet bij voorkeur ook al de maat van het kozijn als je een nieuwe deur zoekt. Meet de diepte, hoogte en breedte van het kozijn op. Lees hieronder hoe je dat doet.

 

Zo meet je je deur op

Het belangrijkste bij het opmeten van een opdekdeur is dat je eerst de oude deur opmeet. Deze gegevens dienen als steuntje bij het kopen van je nieuwe opdekdeur. Dit kan zowel bij het vervangen van een deur als het plaatsen van een geheel nieuwe deur. Doe dit als volgt:

  • Breedte: meet de breedte van je oude deur op ZONDER de opdekrand.
  • Hoogte: meet de hoogte van je oude deur op INCLUSIEF de opdekrand.

Deur inkorten?

Hoewel wij een groot aanbod hebben in standaard deurmaten, kan het zijn dat jouw binnendeur toch nog aangepast dient te worden. Geen enkele drempel, kozijn of vloer is immers hetzelfde. Het is geen probleem om je deur een klein stukje in te korten. Uiteraard kan elke Skantrae dealer je hierover goed informeren.