Landelijk interieur 


De landelijke woonstijl omarmt de rustieke charme en warme uitstraling van het platteland, waardoor een gezellig en uitnodigend interieur ontstaat. Geïnspireerd door het leven op het land en de natuurlijke omgeving, combineert deze stijl natuurlijke materialen, warme kleuren en een ontspannen sfeer. 


Doe hieronder inspiratie op voor jouw landelijke interieur, inclusief bijpassende binnendeur!

Kenmerken landelijk interieur

Een landelijk interieur is vaak snel te herkennen aan de materialen, kleur en robuuste meubels. Enkele kenmerken die typerend zijn voor deze stijl:

 

Natuurlijke materialen

Bij een landelijk interieur wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Deze materialen zijn vaak onbewerkt of grof afgewerkt, wat bijdraagt aan een authentieke en landelijke uitstraling.

 

Aardse kleuren

Het kleurenpalet van een landelijk interieur bestaat voornamelijk uit zachte, aardse tinten zoals beige, crème, zacht groen, taupe en pastelkleuren. Deze kleuren zorgen voor een rustige en warme uitstraling. Rustieke meubels

Meubels met een verweerde of antieke uitstraling zijn kenmerkend voor een landelijke woonstijl. Denk aan houten tafels met een robuuste uitstraling, comfortabele fauteuils en vintage kasten. 

          Bron: Pinterest

Textiel met patronen

Bij een landelijke stijl wordt gebruikgemaakt van textiel zoals kussens, gordijnen en tafelkleden met bloemenpatronen, ruitjes of strepen. Vaak in combinatie aardse kleuren of pastelkleuren. Deze patronen en kleuren voegen een huiselijke en gezellige sfeer toe

Decoratieve accessoires

Accessoires zoals kaarsen, kandelaars, manden en rustieke vazen versterken de landelijke sfeer. Ook planten en bloemen ontbreken niet bij een landelijk interieur.

Gezelligheid en comfort

Het belangrijkste kenmerk van een landelijk interieur is de nadruk op gezelligheid en comfort. De ruimte moet uitnodigend aanvoelen, een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen en kunnen ontspannen in een warme en gastvrije omgeving.

Een landelijke deur maakt het af

Ga jij voor een landelijk interieur maar weet je nog niet welke deur daar goed bij past? Skantrae heeft de perfecte binnendeur. Dankzij de binnendeuren van de Matching Series zijn vrijwel alle binnendeuren te combineren met elkaar en af te stemmen op een landelijk interieur. De Charcoal Oak SlimSeries deur of de Cove One zijn bijvoorbeeld perfecte keuzes. Het gebruik van de oak kleuren bij de SlimSeries of de kenmerkende groeven van de Cove deur benadrukken perfect de landelijke uitstraling. 


Of bekijk eens de deuren van de Cottage serie van Skantrae. Deze deuren passen perfect in een landelijk interieur vanwege de unieke combinatie van traditionele en moderne stijl. De serie is gebaseerd op de Amerikaanse Barn-stijl en sluit aan bij de hedendaagse trends. De deuren hebben een landelijke uitstraling, maar creëren tegelijkertijd ook een moderne look.

 1. SKS 2513
  SKS 2513
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 499,00
 2. SCO 15651
  SCO 15651
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 369,00
 3. SGL 15330
  SGL 15330
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 449,00
 4. SSL 14603 blank glas
  SSL 14603 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 649,00

Kies het juiste deurbeslag

Bij een landelijke deur hoort natuurlijk ook landelijk deurbeslag. Skantrae biedt het perfecte deurbeslag dat precies bij jouw stijl past. Wat dacht je van een fraai vormgegeven deurklink met een ijzeren of old silver finish. Maar ook mat zwart past perfect bij een modern landelijk interieur. Bekijk het aanbod en combineer jouw nieuwe binnendeur gelijk met het juiste deurbeslag. 

 1. Deurkruk Squared 20 flat ZWART Links
  Deurkruk Squared 20 flat ZWART Links
  Adviesprijs Inclusief BTW
  49,00
 2. Deurkruk Quadrate 28 regular RVS
  Deurkruk Quadrate 28 regular RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  39,00
 3. Deurknop Quadrate ZWART
  Deurknop Quadrate ZWART
  Adviesprijs Inclusief BTW
  59,00
 4. Deurgreep Quadrate 28x300 RVS
  Deurgreep Quadrate 28x300 RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  49,00

Maak ook kennis met onze andere interieurstijlen!