Retro interieur 

 

Bij een retro interieur worden elementen en trends uit het verleden opnieuw gebruikt. Deze stijl kan variëren van de jaren ‘50 tot de jaren ‘90, waarbij elk decennium zijn unieke invloeden en kenmerken heeft. 

Een retro stijl kun je volledig of deels verwerken in jouw interieur!

Kenmerken van een retro interieur

Expressie, nostalgie en uitgesproken zijn 3 kenmerkende woorden om de retro stijl te omschrijven. De vrolijke kleuren en vormen hebben een kinderlijke charme, waarmee je je huis kunt laten stralen:


Kleurrijk en expressief

Retro interieurs staan bekend om hun levendige en vaak gewaagde kleurenpaletten. Denk aan heldere en contrasterende kleuren zoals oranje, groen, roze en geel. Deze kunnen zowel in meubels als in accessoires terugkomen.


Vintage meubels en accessoires

Vintage meubels, vaak tweedehands of gereproduceerd, zijn meubels die je vaak terugziet bij een retro woonstijl. Deze kunnen variëren van strakke lijnen uit de jaren '50 en '60 tot de meer flamboyante en gewaagde ontwerpen uit de jaren '70 en '80. Typische meubelstukken uit de retro stijl hebben vaak ronde vormen, schuine poten en kunnen gemaakt zijn van zowel hout als plastic of metaal. Het ontwerp is vaak functioneel maar ook speels. 

 

          Bron: Pinterest

Geometrische patronen en prints

Behang, textiel en kunstwerken in retro interieurs bevatten bij een retro woonstijl vaak opvallende geometrische patronen, abstracte designs of pop-art invloeden

Mix van materialen

Een mix van verschillende materialen en texturen is gebruikelijk. Glad plastic, zacht fluweel, glimmend metaal en ruw hout kunnen naast elkaar voorkomen. 

Decoratieve details 

Retro interieurs bevatten vaak decoratieve accessoires zoals oude reclameposters, kunstwerken met een pop-art invloed, of vintage gadgets en apparaten. Lampen in retro woonstijl zijn vaak opvallende stukken. Denk aan grote booglampen, gekleurde glazen hanglampen of lampen met een metalen afwerking.

Een retro interieur is dus een speelse en expressieve manier om persoonlijke smaak en nostalgie te combineren, waarbij elementen uit het verleden op een hedendaagse manier worden hergebruikt. Het creëren van een evenwichtig retro interieur vereist vaak een zorgvuldige selectie van elementen om een stijlvol, maar toch comfortabel en leefbaar geheel te vormen.

Retro woonstijl met bijpassende binnendeur

De juiste binnendeur maakt jouw retro interieur helemaal af. Een deur speelt namelijk een belangrijke rol wanneer je een bepaalde woonstijl in je huis wilt doorvoeren. Kies voor de binnendeur die de juiste elementen van een retro of vintage woonstijl benadrukken. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van de deuren binnen de Cove serie met stijlvolle groeven voor een retro uitstraling. Wil je een meer basic deur combineren binnen jouw retro woonstijl? Dan is een Glide deur een goede optie.

 1. SKS 1240 glas in lood 15
  SKS 1240 glas in lood 15
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 455,00
 2. SGL 15320
  SGL 15320
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 449,00
 3. SCA 15423
  SCA 15423
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 299,00
 4. SGL 15310
  SGL 15310
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 259,00

Bijpassend deurbeslag maakt het af

Nieuwe deur? Kies dan het juiste deurbeslag voor een retro woonstijl. Deurbeslag maakt een groot verschil voor de uitstraling van je deur. Bij Skantrae heb je keuze uit veel verschillende mogelijkheden, kleuren en materialen. Kies voor een retro interieur bijvoorbeeld voor een RVS deurkruk met ronde vormen of deurkruk van chroom. Of wil je gouden accenten toevoegen? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor mat messing. Er is keuze genoeg! 

 1. Deurkruk Arc 20 regular RVS
  Deurkruk Arc 20 regular RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  39,00
 2. Deurknop Orbit MESSING
  Deurknop Orbit MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  59,00
 3. Deurgreep Arc 24x300 RVS
  Deurgreep Arc 24x300 RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  79,00
 4. Deurkruk Orbit 19 flat WIT Links
  Deurkruk Orbit 19 flat WIT Links
  Adviesprijs Inclusief BTW
  49,00

Inspiratie opdoen voor andere stijlen?

 •  
 •