Landelijk interieur 

 

De landelijke woonstijl is momenteel erg populair. En dat snappen we goed. De stijl is warm, gezellig en huiselijk waarbij natuurlijke kleuren en materialen gebruikt worden. Een landelijk interieur wordt geïnspireerd door het platteland, waarbij het buitenleven naar binnen wordt gehaald. Hierbij zien we grote comfortabele en robuuste meubels, waarbij ruwe materialen ook gecombineerd worden met ronde vormen.

Wij helpen jou graag bij het kiezen van jouw landelijke interieur. Doe inspiratie op en creëer een landelijke sfeer in jouw huis. 

Kenmerken landelijk interieur

Een landelijk interieur, bekend om zijn gezellige en warme uitstraling, wordt gekenmerkt door diverse elementen die samen een rustieke, authentieke en comfortabele sfeer creëren:

 

Natuurlijke materialen

Bij een landelijk interieur wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Deze materialen zijn vaak onbewerkt of grof afgewerkt, wat bijdraagt aan een authentieke en landelijke uitstraling.

 

Aardse kleuren

Het kleurenpalet van een landelijk interieur bestaat voornamelijk uit zachte, aardse tinten zoals beige, crème, zacht groen, taupe en pastelkleuren. Deze kleuren zorgen voor een rustige en warme uitstraling. Rustieke meubels

Meubels met een verweerde of antieke uitstraling zijn kenmerkend voor een landelijke woonstijl. Denk aan houten tafels met een robuuste uitstraling, comfortabele fauteuils en vintage kasten. 

 

Textiel met patronen

Bij een landelijke stijl wordt gebruikgemaakt van textiel zoals kussens, gordijnen en tafelkleden met bloemenpatronen, ruitjes of strepen. Vaak in combinatie aardse kleuren of pastelkleuren. Deze patronen en kleuren voegen een huiselijke en gezellige sfeer toe. 

Decoratieve accessoires

Accessoires zoals kaarsen, kandelaars, manden en rustieke vazen versterken de landelijke sfeer. Ook planten en bloemen ontbreken niet bij een landelijk interieur.

          Bron: Pinterest

Gebruik van hout

Een landelijk interieur kenmerkt zich echt door het gebruik van houten elementen. Dit kunnen zichtbare houten balken en vloeren zijn, maar ook in de keuken en bij de meubels zie je vaak hout terug komen. Dit kunnen onbewerkte en ruwe elementen zijn, maar ook geverfde houten meubelstukken, deuren of balken. 

Een landelijke deur maakt het af

Je maakt jouw landelijke interieur helemaal af met een bijpassende deur. Bij Skantrae kies jij een deur die precies bij jouw woonstijl past. Versterk het landelijke gevoel met een van de deuren uit ons assortiment: 

 1. SKS 2518 satinato glas
  SKS 2518 satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 636,00
 2. SKS 2517 satinato glas
  SKS 2517 satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 636,00
 3. SKS 2516 blank glas
  SKS 2516 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 487,00
 4. SKS 2518 blank glas
  SKS 2518 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 561,00

Kies het juiste deurbeslag

Bij een landelijke deur hoort natuurlijk ook landelijk deurbeslag. Skantrae biedt het perfecte deurbeslag dat precies bij jouw stijl past. Wat dacht je van een fraai vormgegeven deurklink met een ijzeren of old silver finish. Maar ook mat zwart past perfect bij een modern landelijk interieur. Bekijk het aanbod en combineer jouw nieuwe binnendeur gelijk met het juiste deurbeslag. 

 1. MALVA KNOPKRUK SET RVS
  MALVA KNOPKRUK SET RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  128,00
 2. MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  Adviesprijs Inclusief BTW
  141,00
 3. Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  99,00
 4. Deurkruk Dayton MESSING
  Deurkruk Dayton MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  89,00

Maak ook kennis met onze andere interieurstijlen!