Scandinavisch interieur 

 

Bij een Scandinavisch interieur worden tijdloze en minimalistische ontwerpen gecombineerd met functionaliteit en natuurlijke elementen. Deze stijl, geïnspireerd door de designprincipes uit Scandinavische landen, brengt een rustige, lichte en luchtige sfeer in huis.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Eenvoud, minimalisme, licht. De Scandinavische stijl is op meerdere manieren te omschrijven. Een combinatie van simplistisch design en functionaliteit vormen samen dé Scandinavische look:


Neutrale kleuren

Scandinavische interieurs kenmerken zich door het gebruik van neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en lichte pasteltinten. Dit zorgt voor een heldere en serene uitstraling. Ook komt de kleur groen veelal voor doordat planten kenmerkend zijn in de Scandinavische stijl


Houten elementen

Het gebruik van natuurlijke materialen, met name hout, staat centraal in een Scandinavisch interieur. Houten meubels en vloeren dragen bij aan een warme en gezellige sfeer.


Eenvoudige en functionele meubels

Scandinavisch design staat bekend om zijn eenvoudige en functionele meubels. Strakke lijnen en minimalistische vormen voeren de boventoon.

 

Textiel en comfort

Comfortabele textielsoorten, zoals wollen dekens en kussens, voegen warmte toe aan het interieur. Zachte stoffen en natuurlijke texturen dragen bij aan de gezelligheid. Geometrische vormen en patronen voegen een vleugje speelsheid toe aan het strakke design, zonder afbreuk te doen aan de eenvoud.


Natuurlijk licht

Scandinavische interieurs benutten natuurlijk licht optimaal. Grote ramen en lichte gordijnen zorgen voor een open en lichte atmosfeer.

          Bron: Pinterest

Scandinavische woonstijl met bijpassende binnendeur

De perfecte binnendeur maakt jouw Scandinavische interieur compleet. Een deur speelt een cruciale rol bij het doorvoeren van een bepaalde woonstijl. Kies voor een binnendeur die de juiste Scandinavische elementen benadrukt. Skantrae heeft de ideale binnendeur voor ieder interieur en stijl. Ontdek de mogelijkheden van een Scandinavische stijl binnendeur.

 1. SKS 3254 blank glas
  SKS 3254 blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 633,00
 2. SKS 3254 satinato glas
  SKS 3254 satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 819,00
 3. SKS 3264
  SKS 3264
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 466,00
 4. SKS 3253 satinato glas
  SKS 3253 satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 810,00

Bijpassend deurbeslag maakt het af

Een nieuwe deur verdient het juiste deurbeslag voor een Scandinavisch interieur. Deurbeslag bepaalt de uitstraling van je deur. Bij Skantrae heb je een ruime keuze in kleuren en materialen. Ga voor Scandinavisch deurbeslag, zoals een RVS deurkruk met strakke lijnen of een deurkruk van chroom. Ontdek de mogelijkheden voor mat messing als je wat meer warmte wilt toevoegen. Keuze te over!

 1. MALVA KNOPKRUK SET RVS
  MALVA KNOPKRUK SET RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  128,00
 2. MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  Adviesprijs Inclusief BTW
  141,00
 3. Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  99,00
 4. Deurkruk Dayton MESSING
  Deurkruk Dayton MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  89,00

Laat je ook inspireren door onze andere interieurstijlen!

 •  
 •  
 •  
 •