Retro interieur 

 

Bij een retro interieur worden elementen en trends uit het verleden opnieuw gebruikt. Deze stijl kan variëren van de jaren ‘50 tot de jaren ‘90, waarbij elk decennium zijn unieke invloeden en kenmerken heeft. 

Een retro stijl kun je volledig of deels verwerken in jouw interieur!

Kenmerken van een retro interieur

Expressie, nostalgie en uitgesproken zijn 3 kenmerkende woorden om de retro stijl te omschrijven. De vrolijke kleuren en vormen hebben een kinderlijke charme, waarmee je je huis kunt laten stralen:


Kleurrijk en expressief

Retro interieurs staan bekend om hun levendige en vaak gewaagde kleurenpaletten. Denk aan heldere en contrasterende kleuren zoals oranje, groen, roze en geel. Deze kunnen zowel in meubels als in accessoires terugkomen.


Vintage meubels en accessoires

Vintage meubels, vaak tweedehands of gereproduceerd, zijn meubels die je vaak terugziet bij een retro woonstijl. Deze kunnen variëren van strakke lijnen uit de jaren '50 en '60 tot de meer flamboyante en gewaagde ontwerpen uit de jaren '70 en '80. Typische meubelstukken uit de retro stijl hebben vaak ronde vormen, schuine poten en kunnen gemaakt zijn van zowel hout als plastic of metaal. Het ontwerp is vaak functioneel maar ook speels. 


Geometrische patronen en prints

Behang, textiel en kunstwerken in retro interieurs bevatten bij een retro woonstijl vaak opvallende geometrische patronen, abstracte designs of pop-art invloeden

 

Mix van materialen 

Een mix van verschillende materialen en texturen is gebruikelijk. Glad plastic, zacht fluweel, glimmend metaal en ruw hout kunnen naast elkaar voorkomen. 

 


Decoratieve details 

Retro interieurs bevatten vaak decoratieve accessoires zoals oude reclameposters, kunstwerken met een pop-art invloed, of vintage gadgets en apparaten. Lampen in retro woonstijl zijn vaak opvallende stukken. Denk aan grote booglampen, gekleurde glazen hanglampen of lampen met een metalen afwerking.

          Bron: Pinterest

Een retro interieur is dus een speelse en expressieve manier om persoonlijke smaak en nostalgie te combineren, waarbij elementen uit het verleden op een hedendaagse manier worden hergebruikt. Het creëren van een evenwichtig retro interieur vereist vaak een zorgvuldige selectie van elementen om een stijlvol, maar toch comfortabel en leefbaar geheel te vormen.

Retro woonstijl met bijpassende binnendeur

De juiste binnendeur maakt jouw retro interieur helemaal af. Een deur speelt namelijk een belangrijke rol wanneer je een bepaalde woonstijl in je huis wilt doorvoeren. Kies voor de binnendeur die de juiste elementen van een retro of vintage woonstijl benadrukken. Skantrae heeft de perfecte binnendeur voor ieder interieur en iedere stijl. Bekijk de mogelijkheden van een retro stijl binnendeur. 

 1. SKS 1242 satinato glas
  SKS 1242 satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 732,00
 2. SKS 1242 facet satinato glas
  SKS 1242 facet satinato glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 802,00
 3. SKS 1242 glas in lood 18
  SKS 1242 glas in lood 18
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 875,00
 4. SKS 1242 facet blank glas
  SKS 1242 facet blank glas
  Adviesprijs Inclusief BTW
  Vanaf 665,50

Bijpassend deurbeslag maakt het af

Nieuwe deur? Kies dan het juiste deurbeslag voor een retro woonstijl. Deurbeslag maakt een groot verschil voor de uitstraling van je deur. Bij Skantrae heb je keuze uit veel verschillende mogelijkheden, kleuren en materialen. Kies voor een retro interieur bijvoorbeeld voor een RVS deurkruk met ronde vormen of deurkruk van chroom. Of wil je gouden accenten toevoegen? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor mat messing. Er is keuze genoeg! 

 1. MALVA KNOPKRUK SET RVS
  MALVA KNOPKRUK SET RVS
  Adviesprijs Inclusief BTW
  128,00
 2. MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  MALVA KNOPKRUK SET ZWART
  Adviesprijs Inclusief BTW
  141,00
 3. Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Deurkruk Dayton Minimal MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  99,00
 4. Deurkruk Dayton MESSING
  Deurkruk Dayton MESSING
  Adviesprijs Inclusief BTW
  89,00

Inspiratie opdoen voor andere stijlen?

 •  
 •  
 •  
 •