Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over ons assortiment of deuren in het algemeen? Dan kun je gebruik maken van de onderstaande veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je contact met ons opnemen en wij zullen je zo spoedig mogelijk een reactie sturen.
Je kunt ook een bezoek brengen aan verkooppunt bij jou in de buurt.


Algemeen
Standaard deurmaten of deuren op maat?
Waar kan ik Skantrae deuren kopen?
Wat is de visie van Skantrae op duurzaamheid?
Welke draairichting heeft mijn binnendeur?
Buitendeuren
Binnendeuren
Hoe meet ik mijn stompe deur?
Hoe meet ik mijn opdekdeur?
Wat is het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur?
Waar op te letten bij de aanschaf van een binnendeur?
Hoe hang ik een binnendeur af?
Hoe plaats ik glas in mijn binnendeur?
Hoe schilder ik mijn binnendeuren?
Hoe monteer ik een tochtvaldorpel?
Biedt Skantrae stompe brandwerende binnendeuren?
Kan ik een binnendeur op maat bestellen?
Hoeveel kan ik Skantrae binnendeuren inkorten?
Kan ik een binnendeur op maat laten maken?

This is a test FAQ question
This is a test FAQ answer
Hoe plaats ik glas in mijn binnendeur?
Glas plaatsen in een binnendeur is secuur werk. Het moet zorgvuldig gebeuren om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen.
Je kunt dit zelf doen, maar er ook voor kiezen om het glas te laten plaatsen door Skantrae. We hanteren hiervoor zeer gunstige prijzen. Bekijk hiervoor onze prijslijst.
Hoe schilder ik mijn binnendeuren?
Het schilderen van binnendeuren is een belangrijk onderdeel om tot een perfect resultaat te komen. Het schilderen van Skantrae voorbehandelde binnendeuren staat ook beschreven in de verwerkingsinstructies per deurenserie.
De meeste Skantrae binnendeuren zijn standaard voorzien van grondverf. Je kunt op deze manier eenvoudig je binnendeur schilderen in de kleur die past bij je interieur. Voor het schilderen van een binnendeur kun je het beste een kwast of een kleine roller gebruiken. Hieronder lees je de stappen:
- Schuur de binnendeur licht op met schuurpapier en verwijder eventuele oneffenheden.
- Reinig en ontvet de deur grondig. Vuil en stof zijn namelijk de belangrijkste oorzaken van onthechting van de verf.
- Breng een dunne laag grondverf aan, liefst reeds in de kleur van de eindlak.
- Schuur de deur licht op.
- Lak de deur af in één of meerdere lagen. Volg hierbij het advies van de verfspecialist of de instructies op het verfblik.
- Schuur de binnendeur tussen de verflagen licht op voor een mooi eindresultaat.
Binnendeur schilderen: handige tips
- Schilder het hang- en sluitwerk van een binnendeur niet mee. Scharnieren en sloten die geschilderd zijn, zullen daarna niet meer soepel lopen.
- Gebruik een lichte korrel schuurpapier (220-240).
- Schilder de binnendeur ook aan de bovenzijde en onderzijde. Daarmee voorkom je dat de binnendeur gaat 'werken'.
- Lak de binnendeur terwijl deze staat, er zal zich dan minder stof hechten aan de verf.
Hoeveel kan ik Skantrae binnendeuren inkorten?
De inkortbaarheid verschilt per serie. Om een deur goed passend te maken is het soms nodig om de deur te versmallen of in te korten. In de tabel hieronder zie je een overzicht van de maximale inkortingen die nog binnen de garantievoorwaarden vallen.
Welke draairichting heeft mijn buitendeur?
Hoe meet ik mijn stompe deur?
Ben je op zoek naar een stompe deur of heb je er al een gevonden? In het assortiment van Skantrae vind je verschillende modellen met of zonder glas. Een voordeel van onze deuren is dat je ze gemakkelijk zelf kunt afhangen. Maar hoe meet je een stompe deur?
Zo meet je je deur op
Het belangrijkste bij het opmeten van een deur is dat je eerst de oude deur opmeet. Deze gegevens dienen als steuntje bij het kopen van je nieuwe stompe deur. Dit kan zowel bij het vervangen van een deur als het plaatsen van een geheel nieuwe deur. Bij een stompe deur meet je de netto breedte- en hoogtemaat.
- Breedte: meet van je oude deur de minimale breedte van de binnenzijde op.
- Hoogte: meet de buitenzijde van jouw oude deur op. Ga uit van een maximale hoogte.
Tip: hoewel onze deuren maatwerk zijn, kan het zijn dat ze vaak toch nog aangepast moeten worden. Geen enkele drempel, kozijn of vloer is immers hetzelfde. Onthoud daarbij dat een deur desnoods ingekort kan worden. Een deur langer maken kan uiteraard niet!
Uit welke glassoorten kan ik kiezen bij industriële binnendeuren?
Kan ik het inmeten, aflakken en afhangen van een buitendeur uitbesteden?
Het kiezen van een nieuwe buitendeur luistert nauw en vraagt tijd. De stijl, maar ook de kwaliteit en afwerking zijn bepalend voor je nieuwe deur. Daarnaast dien je na te denken over het inmeten, aflakken en afhangen van de deur. Wil je deze klus graag uitbesteden? Lees dan snel verder.
Nieuwe buitendeur
Op onze website vind je het totale deuren assortiment en kun je volop inspiratie opdoen. Elke serie verschilt in stijl en kwaliteit en per deur vind je uitgebreide informatie en opties voor je deuren. We bieden uiteenlopende series aan: van klassiek tot modern en van jaren ‘30 tot landelijk. Wil je onze deuren in het echt bekijken? Zoek dan een Skantrae dealer bij jou in de buurt of maak een afspraak in onze showroom in Zevenaar!
Deur inmeten, aflakken en afhangen
Het inmeten, aflakken en afhangen van een buitendeur is niet eenvoudig en vraagt handigheid en kennis. Een klus waar de tijd voor genomen dient te worden, voor een optimaal resultaat. Dit betekent niet alleen een deur die er prachtig uit ziet, maar die ook qua onderhoud jaren vooruit kan. Ben je niet zo handig of heb je niet voldoende tijd? Geef dit karwei dan uit handen en kies voor de All-In Service voor buitendeuren van Skantrae. Onze specialisten nemen de hele klus van inmeten tot afhangen van je over. Jij hoeft alleen maar een Skantrae NEXT deur uit te kiezen, de gewenste RAL kleur, een bijpassend hang- en sluitwerkpakket en eventuele opties zoals een tochtvaldorpel of brievenbuspakket! Jouw deur is binnen zes tot acht weken na het doorgeven van je order klaar en wordt daarna afgehangen door onze vakmensen.
Wat is het verschil tussen SlimSeries One en SlimSeries Ultra?
Ben je op zoek naar moderne, industriële houten binnendeuren met veel glas? Dan passen onze SlimSeries One en SlimSeries Ultra deuren zeker in jouw woning. De prachtige minimalistische stijl van deze deuren geven je interieur een boost. Wat precies het verschil is tussen deze twee deurenseries lees je hieronder.
Skantrae SlimSeries One versus SlimSeries Ultra
De overeenkomst tussen SlimSeries One en SlimSeries Ultra is dat beide series gevuld zijn met industriële deuren in het wit of zwart voorbehandeld en dat je keuze hebt uit blank, nevel en rookglas. Deze deuren passen uitstekend in verschillende interieurstijlen, dus zeker niet alleen in een industriële woning. Het verschil tussen deze series:
SlimSeries One:
- Uitvoering: 90 graden profielen
- Roedehoogte: 25 of 45 mm
- Stijl- en dorpelbreedte: 60 mm bij stomp en 73 mm bij opdek (voorzijde)
- Toepassing: draaideur en schuifdeur
SlimSeries Ultra:
- Roedehoogte: 25 mm
- Stijl- en dorpelbreedte: 30 mm; dorpelhoogte: 80 mm
- Toepassing: schuifdeur en taatsdeur
Maak je industriële deur compleet
Of je nu kiest voor SlimSeries One of SlimSeries Ultra, je maakt je deur altijd af met een bijpassend hang- en sluitwerkpakket. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de smalle stijlen van deze deuren. Afhankelijk van je toepassing (draaideur, schuifdeur of taatsdeur) kies je je hang- en sluitwerkpakket.
Onze deuren kopen
Wil je onze industriële SlimSeries deuren in het echt bekijken? Bezoek dan een Skantrae dealer bij jou in de buurt of maak een afspraak in onze showroom in Zevenaar.
Waar moet ik aan denken bij de aanschaf van een SlimSeries Ultra taatsdeur?
Onze industriële SlimSeries Ultra deuren kun je toepassen als taatsdeur. Een prachtige keuze voor een echte blikvanger in je interieur. SlimSeries Ultra deuren beschikken over nog smallere stijlen dan onze eerder geïntroduceerde serie SlimSeries One. Dit maakt deze deuren nog meer minimalistisch. Alle SlimSeries Ultra deuren kun je kiezen als taatsdeur, dus volop keuze voor jou. Maar wat zijn de aandachtspunten bij het aanschaffen van een SlimSeries Ultra taatsdeur?
Taatsdeur afhangen
Het afhangen van een taatsdeur werkt geheel anders dan een draaideur. Taatsdeuren plaats je namelijk niet in een kozijn en hang je af met een speciaal taatsscharnier. Een taatsdeur draait om een verticale as en bevestig je met het taatsscharnier zowel in het plafond als in de vloer. De deur wordt ook wel een pivotdeur genoemd. De deur draait open of dicht door middel van deze draaiende, verticale as.
Uniek taatssysteem
Het taatssyteem is essentieel bij het afhangen van je taatsdeur. Daarom koop je een SlimSeries Ultra taatsdeur altijd met een bijpassend hang- en sluitwerkpakket. In dit pakket zit bijpassend deurbeslag dat perfect werkt en aansluit op de smalle stijlen van de deur en uiteraard het taatsscharnier Argenta® Pivotica® Pro. Dit is een hoogwaardig, uniek scharnier dat zorgt voor een perfect resultaat. Wij bieden volop keuze in onze hang- en sluitwerkpakketten, zo kun je kiezen voor zwarte, RVS en witte deurgrepen met uiteenlopende modellen en lengtes.
Taatsdeur inmeten
Het inmeten van een taatsdeur is precisie werk. Voor het meten van de juiste maat van een Skantrae SlimSeries Ultra taatsdeur verwijzen wij je naar de meetinstructie.
Meer informatie
De taatsdeuren van Skantrae koop je bij één van onze dealers. Je vindt ze verspreid door heel Nederland. Via deze verkooppunten bestel je je nieuwe deuren. Ook ben je er op de juiste plek voor vragen en advies. Wil je meer inspiratie opdoen? Neem dan verder een kijkje op onze website en maak kennis met het totale SlimSeries concept. Wist je dat we ook industriële achterdeuren hebben? Bekijk daarom ook SlimSeries Outdoor!
Wat houdt het Skantrae NEXT label voor buitendeuren in?
Een Skantrae buitendeur die het NEXT label draagt is uniek. Wat deze deuren zo uniek maakt, is de isolerende kern met aluminium platen aan beide kanten. De kern bestaat uit een XPS hardschuim plaat die ervoor zorgt dat de deur:
- Drukvast is
- Vochtbestendig is
- licht van gewicht is
- een verhoogde isolatiewaarde heeft
Licht van gewicht en energiebesparend
Een Skantrae NEXT deur wordt gemaakt met lichte materialen waardoor deze eenvoudig is te verwerken. Een groot voordeel ten opzichte van een zware massief hardhouten buitendeur. Door de uitstekende isolatie van deze deuren, bespaar je ook nog eens energiekosten. Er gaat veel minder warmte weg uit je woning waardoor je nog aangenamer woont.
Verschillende modellen
NEXT buitendeuren vind je in verschillende deurenseries; of je nu een klassieke of moderne deur zoekt. De deuren leveren we altijd in grondlak - grijs voorbehandeld - RAL kleur 7038 en hebben een uniforme houtnerftekening.
All-In Service voor buitendeuren
Kies je een Skantrae NEXT deur, dan kun je daar ook de All-In Service bij kiezen. Hierbij meten wij de deur digitaal bij je in, maken we de voordeur voor je op maat en laken we hem af in een kleur naar keuze. Daarna komt onze monteur de deur bij jou bezorgen en netjes afhangen met een bijpassend hang- en sluitwerkpakket. Kies voor gemak en een perfect eindresultaat!
Meer over onze isolerende deuren
Wil je meer weten over onze isolerende buitendeuren? Lees dan meer informatie op onze pagina Skantrae NEXT. Wil je onze deuren in het echt bekijken? Bezoek dan een dealer bij jou in de buurt of maak een afspraak in onze showroom in Zevenaar.
Wat betekent armschaven bij deuren?
Armschaven is nodig bij stompe deuren en bedoelt om het draaien van de deur mogelijk te maken, zonder dat deze tegen het kozijn stoot. Het gaat om slechts 2 mm dat aan de sluitzijde schuin wordt weg geschaafd.
Verkoopt Skantrae binnendeuren met glas in lood?
Glas in lood wordt al eeuwenlang toegepast. We denken al snel aan de schitterende gebrandschilderde ramen in allerlei kleuren bij kerken en kathedralen. Maar ook in veel woningen zie je het stijlvolle glas in lood terug. Het geeft je huis een klassiek en elegant uiterlijk. Ben je op zoek naar een manier om licht en sfeer te creëren in jouw interieur? Overweeg dan een binnendeur met glas in lood. Lees er hier alles over.
Eigenschappen glas in lood binnendeuren
Glas in lood past niet alleen bij oude gebouwen en woningen, maar juist ook in nieuwe huizen. Van een klassieke jaren ’30 woning tot een nieuwbouwhuis met een moderne uitstraling. Het kan allemaal. Glas in lood wordt ook vaak gekozen bij schuifdeuren die twee ruimtes, zoals woonkamer en keuken, met elkaar verbinden. Glas in lood stond lang bekend als een glassoort die zeer lucht- en tochtgevoelig was. Het glas in lood van Skantrae bestaat echter uit een zinklegering die we met een zwarte patina afwerken. Deze legering is veel sterker en stabieler dan lood en ook veiliger. Om kleurverandering van de patina te voorkomen, adviseren wij om geen kit te gebruiken en om de deur en het glas te reinigen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep. Wij bieden uiteenlopende patronen glas in lood aan.
Diverse deurmodellen met glas in lood
Skantrae heeft verschillende deurmodellen in het assortiment met sfeervol glas in lood. Je komt de deuren tegen in diverse series waaronder Accent, Prestige en Original. Bekijk alle modellen op onze website of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.
3 tips voor het onderhouden van je binnendeuren
Wil jij zo lang mogelijk genieten van je binnendeuren? Dan is het een goed plan om ze van tijd tot tijd een goede beurt te geven. Deuren worden namelijk al snel vergeten bij ons reguliere schoonmaakwerk. En dat is zonde, want een deur is een vast onderdeel in je woning dat zorgt voor stijl en een bepaalde look. Zeker als je een witte deur hebt of een deur in een lichte kleur adviseren wij regelmatig onderhoud.
1. Reguliere schoonmaak
Deuren, kozijnen en randen van deuren vangen stof. Vergeet dus tijdens de reguliere schoonmaakronde de deuren niet. Je kunt hiervoor het beste normaal schoonmaakmiddel zonder zuren of chemische toevoegingen gebruiken. Ook het eventuele glas in de deur kun je eens in de zoveel tijd lappen en zemen.
Tip: hebben je kinderen met pen of potlood op de deur getekend? Dan kun je deze strepen of vlekken gemakkelijk verwijderen met een standaard gummetje! Gebruik in ieder geval nooit schurend schoonmaakmiddel, dit kan de laklaag beschadigen.
2. Check het deurbeslag
Draait de deur nog goed in het kozijn of gaat dit wat stroever en piepen ze? In dit laatste geval is ons advies: doe wat (zuurvrije) vaseline op de scharnieren. Ook kun je water afdrijvende spray of kruipolie gebruiken om de scharnieren te smeren. Deurbeslag dat goed opent en sluit is essentieel. Let op: wil je dit klusje uitvoeren, dan kun je de deuren het beste uit hun kozijn tillen. Na verloop van tijd kunnen ook klinken en deurrozetten wat los komen te zitten. Deze kun je vaak weer terug vaster zetten door de schroeven opnieuw aan te draaien.
3. Geef ze een nieuw kleurtje
Onze deuren kun je in ieder gewenste kleur lakken. Dat betekent ook dat je onze deuren wanneer ze niet meer zo mooi zijn of beschadigingen in de lak hebben, gewoon kunt voorzien van een nieuwe laklaag. Houd er wel rekening mee dat je de oude laklaag vaak eerst moet verwijderen. Dit doe je door de deuren licht op te schuren en schoon te maken met een ontvettend schoonmaakmiddel.
Meer weten over onze deuren?
Wil je meer weten over het onderhoud van onze deuren? Bekijk dan onze technische informatie pagina over deurenonderhoud of bezoek onze verkooppunten.
Voor welke ruimte is een deur met glas geschikt?
Een deur met glas kan je woning een luxe aanzicht geven en tegelijk bijdragen aan meer lichtinval. Ook maakt het je woonruimte een stuk ruimtelijker. Skantrae heeft een divers aanbod deuren met of zonder glas. Bij een binnendeur met glas gebruiken wij verhard glas, zodat dit glas niet breekt wanneer je er per ongeluk tegenaan botst. Benieuwd naar de verschillende deuren en voor welke ruimtes ze geschikt zijn? Hieronder lees je meer over de binnendeuren met glas die Skantrae levert.
Wat voor een deur voor welke soort ruimte?
Binnendeuren met glas kunnen je woning een prachtige uitstraling geven. In welke kamers van je huis kun je dit type deur eigenlijk plaatsen? Allereerst heb je natuurlijk de woonkamer. Vaak vormt de verbindende deur tussen de hal en de woonkamer een mooie entree. Door voor een deur met glas te kiezen zorg je bovendien voor meer zonlicht. Ook bij een keuken die afgesloten wordt met een deur, is de variant met glas een goede optie. Zo behoud je toch zicht in de keuken, zonder dat je de ruimte echt van de rest van de woning afsluit met een dichte deur. Kamers of ruimtes die om meer privacy vragen, zoals de toilet of badkamer zijn minder geschikt voor een deur met een ruit erin.
Laat je inspireren door Skantrae
Benieuwd of de deuren met glas van Skantrae iets voor jouw woning zijn? Bekijk dan het assortiment met diverse stijlen en soorten deuren. Laat je inspireren door het brede assortiment van Skantrae. Onze producten koop je via een verkooppunt bij jou in de buurt.


Welke deurkrukken zijn er in het wit verkrijgbaar?
Welke deurkrukken zijn in messing te verkrijgen?
Ben je op zoek naar een unieke afwerking voor je binnendeur? Maak dan kennis met onze messing deurkrukken. Deze deurkrukken staan bekend om hun stijlvolle, luxe uitstraling en passen bij verschillende stijlen. Lees hier alles over het combineren van messing deurkrukken met onze binnendeuren.
Skantrae messing deurkrukken
In het assortiment messing deurkrukken vind je de meest uiteenlopende modellen. Van een strakke, moderne vormgeving tot een ronde, klassiekere vormgeving. Naast messing, bieden we een aantal deurkrukken ook in mat messing aan. Kies je voor mat messing, dan is je deurkruk iets rustiger en minder opvallend. Hieronder lichten we een aantal modellen uit:
- Deurkruk Idro:
Deurkruk Idro valt in de stijlgroep Province en dat is niet voor niets. Deze messing deurkruk past perfect bij een landelijke deur, maar is uiteraard ook te combineren met andere stijlen. Idro is een massieve deurkruk op een rond rozet. Het model staat onder meer prachtig bij een Cottage deur van Skantrae. - Deurkruk Quincy:
Deurkruk Quincy valt op en kom je tegen in de stijlgroep Royal. Het stijlvolle design geeft de deurkruk een statige look. Deze massieve, messing deurkruk ligt ook nog eens heel prettig in de hand bij het openen of sluiten van de deur. Mooi te combineren met bijvoorbeeld een Original deur van Skantrae. - Deurkruk Logic:
Logic is een massieve deurkruk op een rond rozet. Deze mat messing deurkruk past in een design interieurstijl en vind je dan ook in de stijlgroep State. Kies deze deurkruk bijvoorbeeld bij een Nano Topcoat deur van Skantrae.
Messing deurkruk met bijpassend sleutelrozet en toiletgarnituur
Elke messing deurkruk kun je perfect afmaken met een bijpassend sleutelrozet of toiletgarnituur. Werk jouw sleutelgat netjes weg met een sleutelrozet en maak je toiletdeur stijlvol met bijpassend messing toiletgarnituur. Maak je deur helemaal af!
Deuren en deurkrukken inspiratie
Wil je alle messing deurkrukken bekijken? Neem dan verder een kijkje op onze website. Hier vind je volop inspiratie en informatie. Uiteraard kun je ook één van onze dealers bezoeken en de deurkrukken in het echt bekijken.
Hoe ziet een hang- en sluitwerkpakket er uit voor buitendeuren?
Een passend en veilig hang- en sluitwerkpakket is essentieel voor iedere deur. Snel, makkelijk en voordelig! Het zorgt niet alleen voor een nette afwerking van je deur, maar ook voor een goed functionerende deur. Lees hier alles over de inhoud van een hang- en sluitwerkpakket.
Inhoud van Skantrae hang- en sluitwerkpakketten
Skantrae biedt speciale hang- en sluitwerkpakketten voor buitendeuren aan. Zo’n pakket bestaat uit verschillende producten: een meerpuntssluiting, veiligheidsscharnieren en SKG*** veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Daarnaast doen wij het volgende voor jou:
- Frezing meerpuntssluiting (kruk- of sleutelbediend)
- Montage meerpuntssluiting in de deur
- Frezing krukgat
- Frezing cilindergat
- Frezing patentgaten
- Armschaven sluitzijde van de deur
- Opnieuw gronden van alle boringen en frezingen
En dat voor een voordelige pakketprijs!
Extra’s
Ook is het mogelijk om voor extra’s te kiezen, zoals een frezing en montage van een automatische tochtvaldorpel, een briefsleuffrezing (optioneel brievenbuspakket), de levering van een briefplaat en tochtborstel (optioneel brievenbuspakket) en scharnierinkrozingen.
Prachtig deurbeslag
Mooi deurbeslag is de finishing touch voor elke deur. Een losse knop met veiligheidsrozet of knop/kruk op schild, aan jou de keuze. Je kunt kiezen uit zwart, aluminium, RVS, mat chroom of messing. Bekijk wat het beste bij jouw deur past. Op onze Inspiratie pagina’s vind je veel sfeerfoto’s, zo kun je zien hoe verschillende hang- en sluitwerkpakketten bij onze deuren staan.
Hang- en sluitwerkpakket kopen
Een hang- en sluitwerkpakket bespaart jou het nodige werk, maar belangrijker: je weet zeker dat alles perfect past. Een hang- en sluitwerkpakket voor buitendeuren koop je bij een Skantrae dealer bij jou in de buurt.
Hoe monteer ik een tochtvaldorpel?
Een tochtvaldorpel is een strip die in de onderzijde van een binnen- of buitendeur wordt gemonteerd om tocht tegen te gaan. Dit scheelt energiekosten. Tochtvaldorpels kunnen gemonteerd worden in zowel opdek binnendeuren als voor stompe deuren. Bekijk de instructievideo hoe een tochtvaldorpel gemonteerd wordt:
https://www.youtube.com/watch?v=oC9LeRwh5UU
Tip: deze tochtvaldorpel kun je direct in de deur laten frezen en/of monteren tegen geringe meerpijs.
Klik voor meer informatie over tochtvaldorpels.
Wat is een automatische tochtvaldorpel?
Niets is vervelender dan tocht in huis of aangename warmte uit bepaalde ruimtes kwijtraken. Een manier om vervelende luchtstromen in huis tegen te gaan is door ervoor te zorgen dat je binnendeuren zich goed afsluiten. Het toepassen van een tochtvaldorpel biedt hierbij uitkomst. Naast het tegengaan van tocht, zorgt een tochtvaldorpel ook voor minder energiekosten en geluidsoverdracht. Ben je benieuwd wat de eigenschappen van een tochtvaldorpel zijn en of dit ook op jouw binnendeuren toe te passen is? Lees hieronder verder.
Hoe werkt een tochtvaldorpel?
De werking van een tochtvaldorpel is eenvoudig. Bij het sluiten van je binnendeur valt de dorpel omlaag en wordt de ruimte tussen de deur en de vloer volledig dichtgemaakt. Op die manier heb je geen kier meer waar tocht door kan komen. Bij het openen van de deur, gaat de tochtvaldorpel automatisch weer omhoog. Een tochtvaldorpel wordt in de deur gemonteerd waardoor deze vrijwel niet opvalt.
Voor iedere binnendeur een tochtvaldorpel
Het model binnendeur maakt niet uit: een tochtvaldorpel kan zowel onder een opdek als een stompe deur worden gemonteerd. Voor het aanbrengen van een tochtvaldorpel wordt in de onderzijde van de deur een uitsparing gefreesd. Let op: tochtvaldorpels zijn niet te gebruiken in huizen met een balansventilatiesysteem.
Bekijk het Skantrae assortiment
Met een tochtvaldorpel haal je het maximale comfort uit je nieuwe binnendeur. Bekijk ons assortiment of neem een kijkje bij een verkooppunt bij jou in de buurt.
Wat is een kantschuifsysteem?
Een kantschuifsysteem wordt toegepast bij dubbele openslaande deuren om de ‘passieve deur’ vast te zetten. Bij dubbele deuren spreekt men van een actieve en een passieve deur. De passieve deur is de deur welke meestal dicht is. De actieve deur is de loopdeur.


Hoe kan ik een eigen kast op maat ontwerpen?
In welke stijlen kan ik een Skantrae kast op maat ontwerpen?
Wat zijn de mogelijkheden van kasten op maat?
Hoe maak je een eigen kast met de Skantrae railsystemen?